Vremea ANM 25 iunie 2019. Caniculă și furtuni în aproape toată țara

De Oana Dinu, pe
O nouă săptămână începe cu vești nu tocmai bune de la ANM. Instabilitatea atmosferică temporar accentuată, disconfortul termic și canicula vor fi elementele ce caracterizează ziua de marți, 25 iunie 2019. 

ANM a emis o atenționare meteorologică privind instabilitatea atmosferică temporar accentuată, mai ales în regiunile sudice, estice și centrale. Meteorologii spun că se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial și vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15 – 25 l/mp, iar pe arii restrânse 35 – 40 l/mp, potrivit ANM.

În cea mai mare parte a țării, vremea va fi călduroasă mâine. Disconfortul termic se va accentua treptat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, pe arii relativ extinse în zonele de câmpie și de podiș.

Vremea ANM în București

În București, vremea va fi de asemenea călduroasă, iar disconfortul termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere din a doua parte a zilei.

Aceasta se va manifesta prin accentuarea înnorărilor și perioade în care se vor semnala averse, posibil torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și condiții de grindină.. Temperatura maximă va fi de 30 – 31 de grade.

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter