Vremea 27 noiembrie 2018. Temperaturi scăzute și ninsori în mai multe regiuni din țară

De Oana Dinu, pe
Vremea 27 noiembrie 2018 vine cu ploi, ninsori și lapoviță în mai multe regiuni din țară. Cum va fi vremea până la finalul lunii noiembrie. 

Vremea 27 noiembrie 2018 aduce vreme rece și din nou lapoviță și ninsori în Transilvania, Moldova, Maramureș și Muntenia. În restul regiunilor sunt condiții de ploaie. Maxima termică se va încadra în jurul valorilor de -2/11 grade, iar minima se va situa între -7 și 5 grade Celsius. ANM a transmis cum va fi vremea până la finalul lunii noiembrie.

Vremea 27 noiembrie 2018 în țară

În Maramureș, vremea va fi închisă și sunt condiții de ploaie ce se va transforma în lapoviță și ninsoare. Media temperaturii maxime va fi de 6 – 9 grade Celsius, iar minima se va încadra între -2 și 2 grade. Temperaturile sunt în scădere în această regiune până la finalul lunii, când vor ajunge în jurul valorii de 0 grade. Minima va scădea spre -12 grade. Se vor înregistra precipitații moderate cantitativ în intervalul 26 – 29 noiembrie.

În Crișana, vremea va fi mohorâtă, cu maxime ce vor varia între 4 și 9 grade. Noaptea, valoril termice vor scădea până la -2/ 3 grade. Vremea se va răci treptat, astfel încât, în jurul datei de 30 noiembrie, valorile termice diurne vor ajunge în medie la 1 – 6 grade. Minimele scad considerabil în această perioadă, până la -9 grade. În perioada 26 – 29 noiembrie se vor semnala precipitații însemnate cantitativ.

Prognoza meteo pentru zona Banatului anunță cer înnorat și ploi. Media valorilor termice diurne se va situa în jurul valorilor de 5 – 10 grade, iar cea minimă între 0 și 3 grade. Vremea se va răci accentuat, astfel încât maxima va ajunge la un grad în ultima zi din lună noiembrie. Și minima va scădea considerabil și va ajunge în jurul valorii de -8 grade Celsius, cu mult sub normalul acestei perioade. Sunt condiții de precipitații în perioada 26 – 29 noiembrie și însemnate cantitativ pe arii restrânse.

În Transilvania se va înregistra o medie a temperaturii diurne de 3 – 11 grade. Noaptea, valorile termice vor scădea până la o medie de -6/2 grade. Se va răci treptat, astfel încât în jurul datei de 30 noiembrie, maxima va coborî până la -2 grade, iar minima până la -15 grade. În perioada 26 – 29 noiembrie se vor semnala precipitații, iar local vor fi moderate cantitativ.

În Oltenia, vremea va fi închisă, cu maxime de 6 – 11 grade și minime de 1 – 5 grade. Regimul termic diurn va scădea până la -3 grade, în data de 30 noiembrie, iar cel nocturn va ajunge până în data de 1 decembrie la -11 grade. Șansele de precipitații sunt ridicate în intervalul 26 – 29 noiembrie, când temporar se vor semnala ploi însemnate cantitativ.

În Muntenia, marți vremea va fi mohorâtă, iar maximele nu vor depăși 4 – 9 grade. Minimele vor scădea până la -2/2 grade. Vremea se va răci accentuat până la începutul lunii decembrie, când media regională a maximelor va ajunge la -4 grade în data de 30 noiembrie, iar cea a minimelor va scădea până la -11 în data de 1 decembrie. Sunt condiții de precipitații înseamnate cantitativ în intervalul 26 – 29 noiembrie.

În Dobrogea, regimul termic diurn va avea în medie 5 – 7 grade, iar cel nocturn va scădea până la -3/3 grade. Până în data de 30 noiembrie, maxima va ajunge până la -2 grade Celsius, iar minima se va situa în jurul valorii de -8 grade până în 1 decembrie. Sunt șanse ridicate de ploaie, mai ales în perioada 26 – 29 noiembrie.

În Moldova se anunță condiții de ploaie, lapoviță și ninsoare pe parcursul zilei, când maxima se va situa în jurul valorilor de -2/4 grade, iar pe parcursul nopții temperatura va scădea până la -7/-1 grad. Vremea se va răci până la sfârșitul lunii noiembrie, astfel încât media valorilor termice diurne se va situa în jurul valorii de -6 grade, iar cea a valorilor termice nocturne va scădea până la -15 grade. Temporar, în perioada 26 – 29 noiembrie, se vor semnala precipitații însemnate cantitativ.

Vremea 27 noiembrie 2018 în București

În Capitală, cerul va fi acoperit de nori pe tot parcursul zilei, cu maxime ce vor ajunge până la 6 grade Celsius, iar minime ce vor coborî până la -1 grad. Și aici sunt ceva șanse de precipitații.

Vremea 27 noiembrie 2018 la munte

La munte se vor semnala precipitații ce se vor transforma în ninsoare spre noapte. Maxima se va încadra în jurul valorii de 5 grade Celsius, iar minima va scădea până la -5/2 grade. Până în data de 29 noiembrie, valorile termice diurne vor fi în scădere și vor coborî până la -7 grade, iar minimele vor ajunge până la -13 grade, în data de 30 noiembrie. Șansele de precipitații cresc în perioada 26 – 29 noiembrie.

Citește și: 

NASA va transmite live aterizarea unui dispozitiv spațial pe Marte 

Creierul uman funcționează și după moarte. Ce putem auzi după ce inima s-a oprit 

Sursă foto: shutterstock.com

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter