Vreme de iarnă în aproape toată țara. Anunțul făcut de ANM

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 17 martie 2021, 14:03
ANM a anunțat ninsori în aproape toată țara, la mijlocul lunii martie. În acest moment sunt în vigoare mai multe avertizări de tip cod galben și portocaliu. De mâine dimineață vor fi valabile alte atenționări meteo. Condiții de iarnă vor fi până în data de 20 martie, cel puțin.

Iarna se prelungește și săptămâna aceasta, potrivit informațiilor transmise de ANM. Se anunță ploi, ninsori abundente, viscol puternic și intensificări susținute ale vântului. 

Cod portocaliu de ninsori și viscol puternic

Încă de astăzi de dimineață, 17 martie, și până diseară, la ora 23:00, a intrat în vigoare un cod portocaliu de ninsori abundente și viscol puternic.

„În zona Carpaților Meridionali și de Curbură va continua să ningă abundent, iar vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 90… 110 km/h, în special la altitudini de peste 1500 m, unde va fi viscol puternic, zăpada troienită, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m”, a anunțat ANM. 

ANM a emis cod galben de vreme severă

De asemenea, până mâine, 18 martie, ora 06:00, este în vigoare un cod galben de vreme rea. Meteorologii avertizează că vor fi precipitaţii în zonele montane şi submontane, precum și în cea mai mare parte a Moldovei și local în Transilvania. Se vor acumula cantități de precipitații de 15… 25 l/mp și izolat 30 l/mp.”

În zona montană va ninge, la fel și în Transilvania, în vestul și nordul Moldovei. „Stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar în rest vor fi mai ales ploi. Local, vântul va avea intensificări cu viteze de 55…65 km/h, iar în zona de munte, la peste 1500 m altitudine, temporar va sufla tare, cu rafale de 70…90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii”, mai spun specialiștii. 

ANM notează că pe intervale mai scurte de timp, intensificări ale vântului vor fi și în Banat, Crișana, sud-vestul Olteniei și nord-estul Munteniei, cu viteze în general de 50…60 km/h.”

Citește și: Laurette, intervenție chirurgicală urgentă după agresiunea din hotel. Raportul medicilor este îngrijorător

Meghan Markle și Prințul Harry nu s-au căsătorit înaintea nunții regale

Codin Maticiuc, adevărul despre bani și opulență: „Sunt un bătrân de bani gata”. Ce cheltuială imensă regretă

Gina Pistol a dezvăluit numele fiicei sale cu Smiley

Informare meteorologică ANM

În intervalul 18 martie, ora 06:00 – 20 martie, ora 10:00, vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ, în aproape toată țara.

„La munte va ninge, în sudul Banatului, în Transilvania, în Maramureș, în cea mai mare parte a Moldovei precum și în zona subcarpatică a Olteniei și a Munteniei treptat vor predomina ninsorile, iar în rest vor fi mai ales ploi.

Local se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 15 – 20 l/mp și pe arii restrânse 25 l/mp, îndeosebi în zona de munte” – informează meteorologii. 

Cod galben de ninsori și zăpadă

În același interval, 18 martie, ora 06:00 – 20 martie, ora 10:00, la munte va continua să ningă abundent, astfel că ANM a emis o atenționare de tip cod galben. Se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte important deja depus” – atrag atenția specialiștii. 

Vremea în București

Și în București vremea va continua să fie închisă și rece, cu ploi ce vor acumula cantități de apă, în medie, de 5 – 7 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, iar maximele se vor situa în jurul valorii de 7 grade. Minimele vor fi cuprinse între 2 și 3 grade.

În intervalul 18 martie, ora 08:00 și 19 martie, ora 08:00, maximele vor avea în medie 8 grade Celsius (sub normalul acestei perioade), iar minimele se vor încadra între 0 și 2 grade. Temporar, mai ales în orele amiezii, se vor semnala precipitații sub formă de ploaie, care în cursul nopții vor deveni mixte.

De vineri, 19 martie, și până sâmbătă dimineață la ora 10:00, vremea va fi rece pentru această perioadă. În cursul zilei posibil să cadă precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie. Temperatura maximă va fi de 6 – 7 grade, iar cea minimă de -2… 0 grade. La sfârşitul nopţii vor fi condiți de ceață.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter