Prognoza meteo ANM! Vremea în noiembrie 2020

De Unica.ro, pe
Prognoza meteo ANM pentru perioada 9 - 22 noiembrie! După ce ne-am bucurat de temperaturi destul de ridicate pentru această perioadă, meteorologii ne spun cum va fi în continuare vremea în noiembrie 2020.

După un weekend cu soare și temperaturi nu foarte scăzute, meteorologii ne spun dacă vremea în noiembrie 2020 va continua să fie la fel de frumoasă. Iată prognoza meteo ANM pentru perioada 9 – 22 noiembrie.

Prognoza meteo ANM! Vremea noiembrie 2020 se va răci

Potrivit estimărilor evoluției valorilor termice și a precipitaților realizate de ANM, în Banat și Crișana, în această săptămână media maximelor se va situa în jurul valorii de 13 grade. Media minimelor va fi de 3 – 5 grade.

De săptămâna viitoare, regimul termic va marca o scădere. Media regională a temperaturilor maxime va ajunge în jurul a 5 – 8 grade Celsius. Minimele se vor situa în general între -1 și 2 grade. Probabilitatea de ploaie va fi în creștere după data de 12 noiembrie în Banat. În Crișana trecător va ploua slab, izolat în prima săptămână și posibil local, în cea de a doua.

În Transilvania și Maramureș, maximele vor scădea de la 13 grade până în jurul valorii de 6 grade. Minimele termice vor scădea de asemenea, de la o medie de 1 – 3 grade sub pragul de îngheț, între -1 și -3 grade. Trecător și pe arii restrânse vor fi posibile burnițe în prima săptămână în Transilvania.  Ploi slabe ar putea să apară în cea de-a doua săptămână.

Citește online gratuit numărul de noiembrie al revistei Unica

Prognoza meteo ANM pentru luna noiembrie 2020 arată că în Moldova, Muntenia și Oltenia, vremea va fi în general închisă. Valorile termice vor fi în scădere treptată și în aceste regiuni, potrivit prognozei meteo ANM. Media regională a maximelor va scădea de la valori de 13 – 14 grade, la temperaturi de 6 – 9 grade. Minimele vor coborî și ele spre 0 grade sau chiar sub pragul de îngheț. Probabilitatea de ploi slabe și pe arii restrânse va fi destul de mică. Abia spre finalul săptămânii viitoare șansele de precipitații sunt ceva mai ridicate.

În Dobrogea, valorile termice maxime vor scădea de la 14 grade în jurul a 8 grade Celsius. Media minimelor va fi în jurul a 6 – 8 grade și va scădea după data de 15 noiembrie la 2 – 4 grade. Până în 12 noiembrie șansele de ploi slabe sau burniță sunt scăzute, dar acestea vor crește spre finalul celei de-a doua săptămâni.

Cum va fi vremea la munte

Prognoza meteo ANM arată că vremea noiembrie 2020 se va răci. Media maximelor va scădea de la 11 – 12 grade până la valori cuprinse între 0 și 4 grade. Minimele vor prezenta și ele o scădere treptată, de la 2 – 4 grade înspre -6 și -2 grade Celsius. După data de 12 noiembrie, trecător vor fi precipitații slabe, izolat la început, apoi posibil local, anunță meteorologii.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter