Prognoza meteo ANM. Vreme deosebit de rece, vânt și ninsori

De Unica.ro, pe
În prognoza meteo ANM a anunțat că vremea se va menține deosebit de rece în cea mai mare parte a țării, până vineri, 26 martie. De asemenea, se vor semnala ploi, ninsori și intensificări ale vântului. 

ANM a emis o informare meteo valabilă până mâine, 23 martie, ora 10:00. Prognoza meteo ANM arată că și săptămâna aceasta vom avea parte de vreme de iarnă. Temperaturile vor fi extrem de scăzute și temporar vor cădea ploi și ninsori.  

Prognoza meteo ANM

„Aria precipitațiilor moderate cantitativ (15… 20 l/mp) va cuprinde treptat sudul și sud-estul țării, unde vor fi ploi, lapoviță, dar și perioade cu ninsoare. În Carpații Meridionali și de Curbură va ninge și se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte consistent depus anterior”, se arată în informarea meteorologică ANM.

„Precipitații, slabe cantitativ, predominant sub formă de ninsoare se vor semnala pe arii restrânse și în Transilvania și în restul zonei montane. Vântul va prezenta intensificări locale şi temporare în special în Dobrogea și în Muntenia, precum și la munte, cu viteze în general de 40… 50 km/h”, au mai anunțat meteorologii. 

Vremea va fi deosebit de rece în majoritatea regiunilor. În regiunile sudice și sud-estice maximele vor fi cu 10 grade mai scăzute față de mediile climatologice ale perioadei.

ANM notează că „pe parcursul zilelor de marți (23 martie) și miercuri (24 martie) vântul va prezenta intensificări susținute în jumătatea estică și la munte, asociate temporar cu ninsori slabe, spulberând zăpada.”

Citește și: Cu ce problemă de sănătate se confruntă actrița Doinița Oancea

Oana Roman, agresată în copilărie: Mai bine de 15 ani, am fost victima unei campanii oribile de bullying

Ce bărbați din showbizul românesc i-au „făcut avansuri” Mariei Constantin

Dr. Simona Tivadar, despre consumul de soia în timpul postului

Vremea în București

Până mâine, 23 martie, ora 10.00, vremea va fi deosebit de rece și în municipiul București.

Vor fi precipitații moderate cantitativ (se vor acumula 10… 15 l/mp) sub formă de lapoviță, ninsoare, dar și sub formă de ploaie. Vântul va prezenta unele intensificări, ce vor atinge la rafală 35…40 km/h, amplificând senzaţia de frig„, se arată în prognoza meteo ANM. 

Valorile termice se vor încadra între 0 și 2 grade. Vremea rece se va menține până vineri, 26 martie.

Pe parcursul zilelor de marți (23 martie) și miercuri (24 martie), temporar vântul va prezenta intensificări și va ninge slab„, notează meteorologii. 

Când se va încălzi vremea

Potrivit estimărilor făcute de ANM în perioada 22 martie – 4 aprilie, vremea se va încălzi considerabil începând cu data de 27 martie, când regimul termic va fi în general apropiat de cel specific acestei perioadei din an.

În Banat și Crișana din data 27 martie maximele se vor încadra între 13 și 16 grade, iar minimele între 2 și 5 grade.

În Transilvania, din 27 martie și până în data de 4 aprilie, maximele se vor încadra între 10 și 15 grade Celsius, iar minimele între -1 și 3 grade.

Vremea se va încălzi semnificativ și în Maramureș și Dobrogea din 27 martie. Media valorilor maxime va fi de 10 – 13 grade, iar cea a minimelor de 2 – 4 grade.

Valori apropiate de normalul perioadei vor fi și în Moldova începând cu 27 martie. Ziua se vor înregistra între temperaturi cuprinse 9 și 13 grade, iar noapte vor fi 1 – 3 grade.

În Muntenia și Oltenia, media maximelor va fi cuprinsă între 12 și 16 grade, iar cea a minimelor se ca menține în jurul valorilor de 1 – 5 grade.

Vremea la munte

După temperaturi extrem de scăzute, începând din 27 martie, încălzirea vremii va fi semnificativă și în zona montană. Regimul termic se va apropia de cel normal pentru perioada din an şi se va menţine astfel până în 4 aprilie. Se estimează o medie a temperaturilor maxime de 1 – 7 grade şi a minimelor de -6… -2 grade.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter