Prognoza meteo ANM: Vreme deosebit de rece și cod galben de vânt puternic

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 18 ianuarie 2022, 13:27

ANM a emis o atenționare de tip cod galben de vânt puternic pentru mai multe zone ale țării. De asemenea, vremea se va menține deosebit de rece în următoarele zile.

ANM avertizează că până mâine dimineață se vor semnala intensificări susținute ale vântului, îndeosebi în zona montană. Și vremea se va menține rece, sub normalul acestei perioade.

Cod galben ANM de vânt puternic

Ziua de 18 ianuarie vine cu avertizare ANM de tip cod galben de vânt puternic. Pe parcursul zilei vor fi intensificări ale vântului în estul, centrul și local în sudul și sud-estul țării, precum și în zonele de munte.

În Carpații Meridionali, îndeosebi în zona înaltă, vor fi rafale de 90…110 km/h, viscolind ninsoarea, iar vizibilitatea va fi redusă. În Moldova, viteza vântului va atinge 60…85 km/h, iar în Transilvania, Dobrogea, sudul Olteniei și local în Muntenia, 55…60 km/h, a anunțat ANM.

Totodată, în intervalul 18 ianuarie, ora 20:00 – 19 ianuarie, ora 08:00, va fi în vigoare un cod galben de vânt puternic în zona Carpaților Meridionali și de Curbură.

În Carpații Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini mari, vântul va avea în continuare rafale de 90…110 km/h, zăpada va fi viscolită, iar vizibilitatea redusă.

Intensificări locale şi temporare ale vântului vor mai fi şi în restul zonei montane, cu viteze în general de 70…80 km/h, precum și în Moldova, Transilvania şi Dobrogea, în special pe litoral, cu viteze de 50…55 km/h, a mai transmis Agenția Națională de Meteorologie.

Vremea în București

Potrivit ANM, valorile termice în Capitală în intervalul 18.01.2022 ORA 10:00 – 19.01.2022 ORA 08:00 vor fi mai scăzute față de zilele trecute.

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat (35…40 km/h). Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de -6…-4 grade, posibil mai coborâtă în zona periurbană.

Citește și: Anamaria Prodan, reacție după acuzațiile Silvanei Peng la adresa lui Laurențiu Reghecampf

Irina Tănase, aproape de nerecunoscut după despărțirea de Liviu Dragnea

Asiana Peng, despre declarațiile mamei sale la adresa iubitei lui Laurențiu Reghecampf: „Am rămas mască”

Loredana Groza și Nick Casciaro, primele declarații despre relația lor

Temperaturi scăzute în toată țara

ANM estimează că temperaturile din următoarele zile, 19 – 23 ianuarie, se vor menține sub normalul perioadei. Vremea va fi rece, local geroasă în unele nopți. Există însă și excepții.

În Banat și Crișana, maximele se vor încadra între -1 și 4 grade, iar minimele între -8 și -4 grade.

În Transilvania vremea va fi și mai rece, cu maxime cuprinse între -3 și 2 grade, iar minime ce pot coborî până la -11 grade.

Frig va fi și în Maramureș, unde se vor înregistra maxime preponderent negative, între -3 și 1 grade. În unele nopți va fi ger, iar minimele vor oscila între -10 și -5 grade.

În Moldova, in unele zile maximele vor atinge 5 – 6 grade, iar în altele -2/ 2 grade. Minimele vor fi cuprinse în medie între -5 și -2 grade, însă în nopțile de 22 și 23 ianuarie pot coborî până spre -8/ -6 grade.

Și în Dobrogea vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în zilele de 17 și 20 ianuarie. Maximele vor atinge atunci 6 – 7 grade, iar minimele se vor încadra în jurul valorii de 0 grade. În restul zilelor maximele vor fi de 0 – 3 grade, iar minimele de -5/ -2 grade.

La fel va fi și în Muntenia, unde maximele pot atinge 6 – 8 grade, dar și 1 – 3 grade. Minimele vor avea -2 grade, respectiv -7/-4 grade.

Alternanțe semnificative vor fi și în Oltenia, în perioada 19 – 23 ianuarie. Maximele vor oscila între 1 și 8 grade, iar minimele într e-7 și -2 grade.

În perioada 17 – 23 ianuarie, la munte vremea va fi deosebit de rece, geroasă îndeosebi în timpul nopților și dimineților. Maximele se vor încadra între -11 și -5 grade. Minimele pot atinge valori de -15/-9 grade.

ANM mai notează că la finalul lunii ianuarie vremea se va mai încălzi, astfel că se va ajunge la temperaturi normale pentru această perioadă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter