Prognoza meteo ANM! Unde se vor înregistra 0 grade

De Unica.ro, pe
Prognoza meteo ANM arată că finalul lunii octombrie vine cu vreme răcoroasă, în special noaptea și dimineața. Dar nu înainte ca temperaturile să crească pentru o scurtă perioadă. 

Prognoza meteo ANM prezintă o vreme schimbătoare la final de octombrie. După o creștere ușoară a temperaturilor în perioada următoarea, vremea va intra într-un proces de răcire.

Prognoza meteo ANM pentru 20 octombrie – 1 noiembrie

Potrivit estimărilor emise de meteorologii ANM, vremea va fi răcoroasă. Excepție fac zilele cuprinse în intervalul 22 – 25 octombrie, când se va încălzi.

De la temperaturi de 13 – 14 grade în Banat și Crișana, valorile termice vor crește înspre 20 – 22 de grade în zilele de 22 – 23 octombrie. Și minimele vor crește de la 3 – 4 grade înspre 7 – 9 grade. După aceste zile și până în data de 1 noiembrie, vremea va intra într-un proces de răcire. Maximele vor avea în medie 14 – 16 grade Celsius, iar minimele vor fi de 5 – 7 grade. Ploi pe arii restrânse se vor semnala după data de 24 octombrie.

În Transilvania și Maramureș, vremea se va încălzi de la o zi la alta între 19 și 23 octombrie. De la temperaturi de 11 – 12 grade se va ajunge la maxime de 18 – 19 grade. Media temperaturilor minime va urca de la 0 – 2 grade spre 7 – 9 grade. Ulterior, valorile termice vor fi în scădere ușoară și treptată. Trecerea de la luna octombrie la luna noiembrie va fi una cu temperaturi maxime de 13 – 14 grade. Minimele vor scădea și ele din nou spre 2 – 4 grade. Precipitații pe arii restrânse, slabe cantitativ, se vor semnala după data de 24 octombrie.

În Muntenia, Oltenia, Dobrogea și Moldova, vremea se va încălzi treptat în următoarele zile. Temperaturile maxime vor tinde spre o medie de 20 -21 de grade, iar cele minime spre cel mult 12 grade. Ultima săptămână a lunii octombrie va fi caracterizată de valori termice apropiate de cele normale. Maximele vor avea în medie 14 – 17 grade Celsius. Minimele vor coborî și ele până spre 4 – 8 grade.
Probabilitatea pentru ploi slabe, temporare, va fi mai ridicată după data de 24 octombrie, potrivit site-ului ANM.

Prognoza meteo ANM la munte

La munte, în perioada 21 – 23 octombrie, valorile termice diurne vor crește de la 4 – 6 grade la o medie de 14 – 15 grade. După weekendul 24 – 25 octombrie, acestea vor scădea spre 8 – 10 grade. Minimele vor crește de la -3 – 0 grade la valori medii în jur de 6 grade. Noaptea, temperaturile vor fi de 0 – 4 grade.

Precipitații slabe cantitativ ar putea apărea după data de 24 octombrie. Spre finalul lunii, la altitudini mari se vor semnala lapoviță și ninsori.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter