Prognoza meteo ANM: Ninsoare cu tunete și fulgere în București

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 24 martie 2021, 10:47
ANM a emis o prognoză meteo specială pentru municipiul București. Meteorologii semnalează un posibil fenomen meteorologic neobișnunit: ninsori, însoțite de tunete și fulgere. 

ANM a anunțat că în municipiul București, din această „după-amiază și la începutul nopții vor fi perioade cu averse mai ales sub formă de ninsoare și posibil descărcări electrice.” De asemenea, temperaturile vor fi mult mai scăzute decât în mod normal în această perioadă. Maxima se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar minima se va încadra între -4 și -1. Prognoza meteo este valabilă până mâine, 25 martie, ora 10:00.

Informare meteo ANM

Tot până mâine la ora 10:00 este în vigoare o informate meteo care anunță precipitații sub formă de ninsoare și lapoviță, local intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece. 

„Vor fi precipitații, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare în majoritatea regiunilor, iar vântul va avea intensificări, local și temporar, cu viteze în general de 45…55 km/h. La munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte consistent depus anterior.”      

„Vremea se va menține deosebit de rece, cu temperaturi preponderent negative în cursul nopților și al dimineților, iar îndeosebi în vestul, nord-vestul și, parțial, centrul țării, se va semnala brumă” – atrage atenția ANM.

Atenționări ANM de tip cod galben

Astăzi, 24 martie, sunt în vigoare două atenționări de tip cod galben. Prima, care este valabilă până la ora 18:00, atrage atenția că în Moldova, iar pe parcursul zilei de miercuri (24 martie) și în nord-estul Munteniei vor fi perioade în care vântul va avea intensificări cu viteze de 55…65 km/h, iar pe arii restrânse peste 70 km/h. Vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, mai ales sub formă de ninsoare, temporar viscolită.”

Cea de-a doua, care anunță intensificări ale vântului, ninsori în general moderate cantitativ și viscol în zona înaltă, este valabilă până la ora 21:00.

„În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va ninge, pe alocuri moderat cantitativ, iar la altitudini în general de peste 1500 m vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70…90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m” – au anunțat meteorologii ANM. 

Citește și: Scrisoarea unei amante către toate femeile măritate

Oana Roman, despre copilăria ei: „Am primit o educație foarte strictă”

Florin Ristei, mesaj emoționant pentru aniversarea iubitei lui, Naomi Hedman

Gina Pistol a publicat prima imagine cu fiica ei și a lui Smiley

Când se va încălzi vremea

Potrivit estimărilor făcute de ANM în perioada 22 martie – 4 aprilie, vremea se va încălzi considerabil începând cu data de 27 martie, când regimul termic va fi în general apropiat de cel specific acestei perioadei din an.

În Banat și Crișana din data 27 martie maximele se vor încadra între 13 și 16 grade, iar minimele între 2 și 5 grade.

În Transilvania, din 27 martie și până în data de 4 aprilie, maximele se vor încadra între 10 și 15 grade Celsius, iar minimele între -1 și 3 grade.

Vremea se va încălzi semnificativ și în Maramureș și Dobrogea din 27 martie. Media valorilor maxime va fi de 10 – 13 grade, iar cea a minimelor de 2 – 4 grade.

Valori apropiate de normalul perioadei vor fi și în Moldova începând cu 27 martie. Ziua se vor înregistra între temperaturi cuprinse 9 și 13 grade, iar noapte vor fi 1 – 3 grade.

În Muntenia și Oltenia, media maximelor va fi cuprinsă între 12 și 16 grade, iar cea a minimelor se ca menține în jurul valorilor de 1 – 5 grade.

Vremea la munte

După temperaturi extrem de scăzute, începând din 27 martie, încălzirea vremii va fi semnificativă și în zona montană. Regimul termic se va apropia de cel normal pentru perioada din an şi se va menţine astfel până în 4 aprilie. Se estimează o medie a temperaturilor maxime de 1 – 7 grade şi a minimelor de -6… -2 grade.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter