Prognoza meteo ANM: Cum va fi vremea în septembrie 2020

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 04 septembrie 2020, 14:17
Vremea în septembrie 2020 debutează cu temperaturi ceva mai scăzute față de ultime zile de vară. Valorile termice vor fi din nou sub normalul climatologic în primele zile de toamnă, dar își vor reveni pe parcursul săptămânilor următoare.

Vremea în următoarea perioadă, 4 – 13 septembrie, va fi caracterizată de fluctuații de temperatură, de la valori termice mai ridicate, la scăderi ale maximelor sub normalul perioadei, anunță meteorologii ANM.

Citește online gratuit numărul de septembrie al revistei Unica

Vremea septembrie 2020 în regiunile vestice și centrale

În Banat, după câteva zile în care vremea se va răcori treptat, va urma o perioadă de creștere a temperaturii maxime la o medie de 30 de grade, în jurul datei de 7 septembrie, se arată pe site-ul ANM. Ulterior, media regională va fi cuprinsă între 24 – 28 de grade. Minimele se vor situa în jurul valorii de 14 grade în intervalul 4 – 8 septembrie și apoi vor ajunge la 12 grade. După data de 4 septembrie se vor semnala averse doar trecător.

În Crișana, în jurul datei de 7 septembrie se va înregistra o medie a valorilor termice maxime de 28 de grade Celsius. După această dată se va răcori din nou, iar maximele vor fi cuprinse între 24 și 26 de grade. Minimele vor avea valori cuprinse între 12 și 14 grade. În această regiune se vor semnala ploi doar pe arii restrânse.

Și în Transilvania vremea a început să se răcească treptat. Maximele, mai scăzute în primele zile din luna septembrie, vor reveni la valori de 28 de grade până la începutul săptămânii viitoare. Însă, după 7 septembrie vor scădea treptat, astfel că în jurul datei de 11 septembrie se vor înregistra în jur de 23 de grade. În ceea ce privește regimul termic nocturn, se vor înregistra valori de 16 grade care vor scădea încet până spre 10 grade. Probabilitatea de averse va fi mare până în data de 5 septembrie.

Citește și: Cum ne afectează fenomenele meteo extreme, mai ales din punct de vedere psihic

Vremea septembrie 2020 în nordul și estul țării

În Maramureș, dacă în primele zile ale lunii septembrie maximele au scăzut accentuat, până în data de 7 septembrie acestea vor crește până la medii de 28 de grade, apoi vor avea variații între 24 și 26 de grade. Temperaturile minime vor caracteriza treptat o vreme răcoroasă pentru această perioadă. Valorile termice nocturne vor scădea de la 16 grade până la 10 grade. Ploile vor cădea doar pe arii restrânse de săptămâna viitoare.

Și în Moldova vremea septembrie 2020 va debuta cu temperaturi mai scăzute, dar până în data de 7 septembrie acestea vor crește până la o medie de 28 de grade. Ulterior vor mai scădea câteva grade și se vor situa între 24 și 26 de grade. Minimele vor fi în perioada 5 – 8 septembrie de 13 – 14 grade, iar în perioada 8 – 13 septembrie, se vor situa între 12 și 14 grade. Averse, doar pe arii restrânse, se vor semnala cel mai probabil în intervalul 9 – 12 septembrie.

În Dobrogea vremea va fi în general frumoasă, dar temperaturile vor scădea treptat în următoarea perioadă. Mediile maximelor se vor situa între 30 și 26 de grade, cu cea mai rece zi în 10 septembrie când vor fi de 24 de grade. Minimele se vor încadra între 18 și 20 de grade în perioada 4 – 8 septembrie, apoi vor scădea spre o medie de 16 grade. Ploi de scurtă durată se vor semnala în 4 și 5 septembrie și probabil din nou în 11 și 12 septembrie.

Vremea septembrie 2020 în regiunile sudice ale României

Vremea septembrie 2020 se va menține caldă în Muntenia, cu ușoare variații de temperatură în perioada 4 – 8 septembrie, când se vor înregistra 30 – 32 de grade. Ulterior, valorile termice vor scădea până la o medie regională de 26 de grade. Noaptea, temperaturile vor scădea de la 16 – 18 grade la o medie de 12 grade. Probabilitatea de averse va fi în scădere după 4 septembrie.

Și în Oltenia, maximele vor ajunge la 28 de grade până în data de 5 septembrie, apoi vor crește puțin, până la 30 de grade. Însă, până în jurul datelor de 10 – 11 septembrie, vremea se va răci accentuat, astfel valorile termice diurne vor avea o medie de 26 de grade. Și minimele vor sădea treptat până în jurul a 13 grade.  Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în intervalul 2 – 6 septembrie și doar izolat în următoarea perioadă.

Vremea septembrie 2020 la munte

La munte, valorile termice maxime se vor situa între 15 și 18 grade Celsius. Minimele vor avea în medie 14 grade, dar în jurul datelor de 10 – 11 septembrie vor scădea chiar până la valori de 6 grade. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, însă doar până în 6 septembrie aversele pot fi mai însemnate cantitativ.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter