Prognoza meteo ANM. Cum va fi vremea în luna aprilie

De Unica.ro, pe
După un debut cu temperaturi de iarnă, primăvara pare să se instaleze în sfârșit. ANM anunță că vremea va fi frumoasă în următoarele zile, cu maxime mai ridicate decât normalul perioadei. Însă vor fi și oscilații termice destul de mari, anunță meteorologii. 

ANM a publicat estimarea valorilor termice pentru următoarea perioadă, iar veștile sunt cât se poate de bune. Maximele vor ajunge treptat în jurul valorilor de 20 – 22 de grade Celsius, chiar dacă vor mai fi și zile răcoroase. Iată cum va fi vremea în luna aprilie.

Prognoza meteo ANM

În Banat, vremea se va încălzi treptat, astfel că maximele vor ajunge în jurul valorilor de 18 – 20 de grade, iar minimele se vor încadra între 6 și 8 grade. Însă, din 3 aprilie, zilele calde ( 18 – 22 de grade) vor alterna cu perioade de vreme mai rece (12 – 15 grade). Media minimelor în această perioadă va fi de 3 – 8 grade. Șansele de ploi mai însemnate cantitativ vor fi mari după data de 2 aprilie.

În Crișana, maximele vor depăși normalul perioadei și se vor situa în jurul a 17 – 19 grade. Minimele se vor încadra între 5 și 8 grade. Și în această zonă, după 3 aprilie, vor fi oscilații termice destul de mari, la fel ca în Banat. Probabilitatea pentru ploi temporare va fi relativ ridicată după data de 2 aprilie.

În Transilvania, de la maxime de 10 – 13 grade și minime negative, valorile termice vor urca până spre 15 – 19 grade ziua, respectiv 2 – 6 grade pe timp de noapte. După data de 2 aprilie, vor fi atât zile călduroase (15 – 20 de grade), cât și zile răcoroase (11 – 14 grade). Noaptea, temperaturile vor scădea până spre 0 – 5 grade.

În Maramureș, de la valori ce vor caracteriza o vreme rece (ziua 9 – 11 grade şi noaptea 0 – 3 grade) se va ajunge la un regim în jurul celui specific perioadei din an. În jurul datei de 2 aprilie se vor înregistra maxime de 14 – 16 grade și minime de 2 – 6 grade. Apoi, vor alterna zilele calde (17 – 20 de grade) cu zilele mai reci (11 – 14 grade) Minimele termice vor fi în general de 3 – 6 grade, dar dimineața valorile termice ar putea coborî până la 0 grade. După data de 2 aprilie sunt posibile ploi mai frecvente.

Cum va fi vremea în estul și sud-estul țării

În Moldova, vremea se va încălzi semnificativ, iar maximele se vor încadra între 17 și 20 de grade. Minimele vor varia între 4 și 7 grade. În perioada 3 – 11 aprilie, vor mai fi și zile cu valori termice mai scăzute, când maxima nu va trece de 14 grade, iar minimele ar putea ajunge în unele dimineți în jurul a 0 grade. La începutul lunii aprilie se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică și ulterior, vor fi şi perioade cu probabilitate de ploaie mai ridicată.

Și în Dobrogea se va încălzi, iar maximele vor ajunge la 15 – 18 grade. Din 3 aprilie, vor fi zile cu maxime de 16 – 21 de grade și zile cu temperaturi de 12 – 15 grade pe timp de zi. Minimele termice vor fi în general de 4 – 8 grade. Vor fi și perioade cu probabilitate mai ridicată de ploaie.

Citește și: Mirela Vaida nu mai prezintă emisiunea Acces Direct. Cine i-a luat locul

Cornelia Catanga și-ar fi prevestit moartea. Ce ar fi spus cu câteva săptămâni înainte de deces

Radu Ștefan Bănică își dorește să participe la Asia Express

Magda Vasiliu, probleme cu băiatul în urma unui accident: Mi se părea ireal. N-avea cum să fie așa

Vremea în luna aprilie în regiunile sudice

În Muntenia, media maximelor se va situa în jurul a 18 – 20 de grade în primele zile de aprilie, iar cea a minimelor între 3 și 5 grade. Din 3 aprilie, zilele calde (18 – 21 de grade) vor alterna cu perioade de vreme mai rece (12 – 15 grade). Minimele termice vor fi de 2 – 7 grade, iar probabilitatea de ploi va fi mai ridicată.

În Oltenia, maximele vor ajunge în data de 2 aprilie la 19 – 21 grade, dar din 3 aprilie vor fi și zile cu o medie a valorilor termice diurne de 13 – 15 grade. Minimele termice vor fi de 2 – 7 grade. Șanse mai mari de precipitații moderate cantitativ vor fi mai ales după 3 aprilie.

Cum va fi vremea la munte în luna aprilie

Vremea se va încălzi treptat și la munte, astfel că în primele zile ale lunii aprilie, temperaturile vor fi mai mari decât cele specifice perioadei. Maximele se vor încadra între 4 și 10 grade, iar minimele între -4 și 2 grade. Apoi, vor fi și zile cu temperaturi mai scăzute. După data de 2 aprilie, vor fi perioade cu probabilitate mai ridicată pentru precipitaţii, local moderate sau însemnate cantitativ.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter