Prognoza meteo ANM: Alertă de ploi torențiale

De Unica.ro, pe

Pe lângă atenționarea de tip cod galben de disconfort termic accentuat, ANM a emis și o alertă de tip cod galben de ploi torențiale, valabilă pe parcursul zilei de astăzi, 10 august 2021.

ANM a emis o atenționare de tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă până în această seară, 10 august, la ora 23:00. De asemenea, în vigoare mai este și un cod galben de disconfort termic accentuat.

Prognoza meteo ANM: Cod galben de ploi torențiale

În zona Carpaților Orientali și local în Carpații Meridionali, precum și în nordul Munteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…45 l/mp, a anunțat ANM.

Potrivit meteorologilor, fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Citește și: Mihaela Rădulescu regretă divorțul de Elan Schwartzenberg. „Recunosc”

Fotografie rară cu Victor Slav și cu iubita lui, Selina. „Nu am vrut să ieșim în evidență”

Dieta cu care Cristina Șișcanu a slăbit 20 de kilograme

Antonia și Alex Velea au răspuns acuzațiilor de hărțuire făcute la adresa lor

Cum va fi vremea în București

În București vremea continuă să fie călduroasă în perioada 10 august, ora 10:00 – 11 august, ora 22:00, caniculară mai ales în cursul zilei de marți (10 august).

Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Maximele se vor situa între 33 și 36 de grade, iar minima de miercuri dimineața va fi de 19 – 21 de grade. Cerul va fi variabil, iar fenomene asociate instabilității atmosferice (intensificări ale vântului, averse și descărcări electrice) vor fi mai probabile după-amiaza și seara, a mai transmis ANM.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter