O fetiță face școala online printre capre, într-un vârf de munte

De Unica.ro, pe

Fiammetta Melis, o fetiță de 10 ani din Italia, face școală online într-un vârf de munte, la 1.000 de metri, printre animale. Pentru fetiță, sala de clasă a devenit pășunea cu 350 de capre.

O fetiță face școala online printre capre, într-un vârf de munte

De când școlile s-au închis în Italia din cauza pandemiei de coronavirus, fetița l-a urmat pe tatăl ei, Massimiliano, crescător de animale. Mama fetiței lucrează în afara țării.

Pentru Fiammetta Melis, sala de clasă a devenit, astfel, o pășune în munții Val di Sole, în Trentino, unde sunt crescute 350 de capre, păsări și alte animale, relatează organizația ANSA (Agenzia Nazionale Stampa Associata), citată Mediafax.

Mai multe imagini găsiți în GALERIA FOTO de mai sus!

„Dimineața punem computerul pe o masă, am și un scaun. Pornim computerul pentru a putea intra imediat în lecție, pregătesc caietele, etc. E frumos, mă inspiră să scriu și mă face fericită”, spune fetița, care știe foarte clar ce vrea să facă în viitor.

„Când voi crește mare, vreau să devin agent forestier, dar pe cal, pentru că pădurarii sunt în natură, nu în birouri. Și îmi plac caii.” Problemele logistice le rezolvă cu hotspotul de pe telefon.

„Din fericire, conexiunea este bună în Val di Sole”, spune Massimiliano, tatăl fetiței. „Este capabilă să învețe cu profesorii prin intermediul computerului. Și când este nevoie, mă ajută cu animalele. La urma urmei, sunt două instrumente de învățare foarte diferite, dar ambele foarte utile pentru creșterea unui copil.”

Fetița spune că nu e deranjată de prezența animalelor. „Da, mă pot concentra și, uneori, când avem pauză, le arăt colegilor și profesorilor mei caprele și iezii. Mișc laptopul ca să vadă toată zona, pentru că toți sunt de la oraș. Uite-l, se duce să mănânce acum”, a mai spus Fiammetta, potrivit Pro TV.

Fiammetta va mai rămâne acasă o perioadă, pentru că regiunea Trentino este încă în zona roșie. Guvernul italian ia în calcul redeschiderea tuturor școlilor după vacanța de Paște.

Foto: Captură PRO TV

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter