O femeie a obligat Primăria să îi facă drum și să îi tragă apă potabilă

De Oana Savin, pe
O femeie din localitatea Băiculești, județul Argeș, se află de câțiva ani într-un război juridic cu autoritățile statului român, pe care le obligă să își respecte obligațiile față de contribuabili.

Simona Niculescu are 49 de ani și a locuit timp de 30 de ani la Paris, unde a plecat pe când avea doar 7 ani. Acolo, ea a absolvit două facultăți: Marketing Politic și Drept pentru ca mai apoi să lucreze la Paris ca formator de judecători în Drept European.

În 2007 a revenit în țară, alături de soțul și fiul ei. Pentru că își doreau să locuiască într-un colț liniștit de provincie, au cumpărat un teren în satul Valea Brazilor din comuna Băiculești.

În 2011 au terminat de construit casa și s-au mutat. Însă tot atunci au început și problemele și s-au lovit de incompetența administrativă a Primăriei.

Drumul care duce spre casa Simonei este inpracticabil și nu există nicio sursă de apă potabilă în zonă, relatează Adevărul.

A dat în judecată de mai multe ori Primăria comunei, iar în urma proceselor a obținut sentințe favorabile. Cu toate astea, primarul și autoritățile locale nu au rezolvat niciuna dintre cele două probleme.

Primăria susține că a îndeplinit cerințele sentinței de judecată care, în viziunea lor, obligă primarul doar să facă o hotărâre de proiect.

Tribunalul Argeș Secția Civilă obligă pârâtul Primarul comunei Băiculeşti să întocmească în 7 zile de la pronunţarea instanţei un proiect de hotărâre privind stabilirea tipului de intervenţie necesară redimensionării, extinderii şi modernizării reţelei de furnizare a apei potabile. Deci primarul are obligaţia să întocmească un proiect de hotărâre, pe care l-a şi făcut”, a declarat Serghie Ion, Secretarul Comunei Băiculeşti.

Simona și familia ei folosesc pentru menaj apă pluvială, iar pentru apa potabilă sunt nevoiți să parcurgă zilnic 1.5 kilometri.

Mergem pe jos, ducem butoaie goale, la o familie care este la 1.5 km mai jos, chiar la începutul drumului, de unde începe drumul judeţean. Prima familie care are o fântână, care ne dă graţios, nu ne cer bani, apă din fântâna dumnealor. Şi la urcare trebuie să rugăm pe cineva să ne aducă cu maşina, deoarece nu putem urca două bidoane de 35 de litri singuri”, a afirmat femeia.

În ceea ce privește drumul, Primăria Băiculești are o explicație foarte simplă: reabilitare nu înseamnă modernizare.

„Reabilitare, să readucem un drum la starea în care a fost iniţial. Acolo nu a fost asfalt niciodată. Lucrurile acestea noi am încercat să le facem, s-au prins şi bani în buget. Nu am fost lăsaţi de doamna Niculescu Simona pentru că dânsa vrea modernizare”, a afirmat secretarul comunei.

Acum, Simona Niculescu este hotărâtă să ajungă cu litigiul la CEDO.

Mai mult, aceasta doreşte să îşi reia profesia de formator pentru a instrui populaţia României în demersurile juridice necesare candidării în funcţii publice şi drepturile pe care orice cetăţean le are din parte celor care îi conduc.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter