O femeie a fost dată jos din autobuz pentru că nu purta „destule haine”

De Oana Savin, pe
O tânără a fost dată jos dintr-un autobuz de către șofer, după ce acesta i-a spus că nu poartă „suficiente haine”.

Amanda Hansson, în vârstă de 19 ani, s-a simțit „umilită și furioasă”, după ce a fost dată jos dintr-un autobuz din Malmo, Suedia, pentru că era îmbrăcată sumar. Fata purta pantaloni scurți și un maiou.

Într-o postare pe Facebook, tânăra susține că șoferul i-a spus că „arată prea multe” și a refuzat să o lase la bordul mașinii.

Însă Amanda spune că era îmbrăcată adecvat temperaturilor de afară și l-a înfruntat pe șofer.

Am fost atât de furioasă și îmi doream să țip și să plâng. Am întrebat: ce fel de sexism este ăsta? Nu m-am simțit niciodată atât de umilită”, a scris ea pe rețeaua de socializare.

Mai multe femei au susținut-o pe Amanda, postarea ei devenind virală.

Sara Mohammad, de la o organizație care luptă împotriva abuzurilor împotriva femeilor a declarat pentru The Local: „Ce drept are un șofer de autobuz să decidă ce trebuie să poarte o femeie? A fost bine că Amanda l-a înfruntat. Aș vrea ca toate femile să respingă un astfel de comportament, fie că vine din partea unui șofer de autobuz, a unei mamei, a unui tată, unchi sau a oricui. Este corpul meu, eu îl dețin”.

Potrivit Metro.co.uk, șoferul a fost suspendat și a fost demarată o anchetă.

Ceva nu a mers cum trebuie. Bineînțeles că oamenii sunt bineveniți la bordul autobuzelor și trenurilor noastre în pantaloni scurți și maiou. Pot confirma că șoferul nu a acționat pe baza unor motive religioase sau politice”, a anunțat directorul de trafic al companiei care deține autobuzul.

Mai mult, reprezentanții companiei au declarat că nu au nicio politică privind hainele femeilor.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter