Nelu Tătaru, despre redeschiderea școlilor: „Poate sfârșitul lunii mai, începutul lunii iunie”

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 10 august 2020, 11:59
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, susține că școlile s-ar putea redeschide la sfârșitul lunii mai sau începutul lunii iunie. De asemenea, premierul Ludovic Orban a precizat că nu s-a luat niciodată în calcul înghețarea anului școlar.

Poate sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie, 1 iunie. Trebuie să avem foarte mare grijă pentru tot ce înseamnă copii. Ne gândim, ei se vor reîntâlni după o anumită perioadă, deja mâine am o întâlnire cu ministrul Educaţiei, în care să stabilim nişte protocoale pentru revenirea în şcoli”, a afirmat Nelu Tătaru la Antena 3, fiind întrebat când s-ar putea redeschide școlile.

De asemenea, el a vorbit despre faptul că elevii ar putea învăța în mai multe schimburi decât înainte.

Citește și: Simona Gherghe, despre „bâjbâiala” cu închiderea școlilor în contextul coronavirusului: „Mi se pare lipsă de responsabilitate”

Tot ce înseamnă circuitul copiilor, dacă vom face mai multe schimburi, dacă vor fi mai puţine ore, dacă vom avea acele biocide, dacă vom avea şi măscuţe, dar efectiv sunt protocoale pe care le stabilim şi le vom adapta la nevoile momentului”, a mai spus ministrul Sănătății care va avea o întâlnire în acest sens cu ministtrul Educației.

Totodată, primul ministru Ludovic Orban a afirmat că autoritățile nu s-au gândit niciodată la înghețarea anului școlar.

Cu siguranță am spus că noi nu am avut niciun moment în evaluare această posibilitate de îngheţare a anului şcolar. Obiectivul nostru este să asigurăm toate condiţiile posibile astfel încât elevii, studenţii să încheie anul şcolar, să poată să dea examenele care trebuie date, examenul de capacitate, examenul de bacalaureat, sigur, în condiţiile care vor fi permise de contextul epidemiologic, pentru că nu riscăm ca toţi copiii noştri să piardă un an şcolar”, a precizat Orban la TVR 1, marți seară.

Sursă foto: 123rf.com

Când începe școala după vacanța de vară? Structura an scolar 2020-2021

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter