Meteo ANM: Vremea se va răci accentuat

După câteva zile cu temperaturi normale pentru această perioadă, vremea se va răci accentuat, potrivit meteo ANM.

Agenția Națională de Meteorologie estimează că temperaturile vor scădea din nou în acest weekend. Maximele nu vor depăși 14 grade. Vestea bună este că spre finalul lunii octombrie valorile termice vor crește din nou.

Meteo ANM: Vremea se va răci accentuat

Meteo ANM ne arată că după câteva zile cu soare, cer senin și temperaturi ce au depășit 20 de grade, vremea se răcește din nou. În weekend, valorile termice vor coborî accentuat, până la maxime de 10 – 14 grade. În unele zone, minimele ar putea atinge pragul de îngheț.

În Banat și Crișana, în zilele de 23 și 24 octombrie, maximele vor fi de numai 12 – a4 grade. Minimele vor coborî și ele până spre 2 – 4 grade. Ulterior, valorile termice vor mai crește până spre 15 – 16 grade ziua și în jur de 6 grade noaptea.

În Transilvania, weekend-ul vine cu o scădere semnificativă a temperaturii aerului. Maximele se vor încadra între 10 și 12 grade și minimele între 5 și 7 grade. Săptămâna următoare sunt așteptate valori diurne ceva mai ridicate, 12 – 14 grade. Noaptea însă, media regională ar putea atinge pragul de 0 grade în jurul datei de 25 octombrie, apoi temperaturile vor urca până spre 2 – 4 grade.

Și în Maramureș vor fi valori termice mai scăzute față de zilele precedente. Maximele vor ajunge la 10 – 12 grade, iar minimele se vor apropia de 0 grade. În schimb, în ultima săptămână de octombrie, ANM estimează că temperaturile mai mari decât normalul perioadei, respectiv 14 grade. Minimele se vor încadra între 3 și 5 grade.

Vremea în celelalte regiuni

În Moldova, vremea se va răci în perioada 24 – 26 octombrie, astfel că maximele vor avea în medie 12 grade, iar minimele 2 – 3 grade. Finalul lunii octombrie aduce maxime în medie de 14 – 15 grade și minime de 4 – 6
grade.

În Dobrogea, ANM anunță că în perioada 24 – 26 octombrie se vor înregistra maxime de 12 – 13 grade și minime în jurul valorii de 6 grade. Apoi vremea se va încălzi ușor și media regională a maximelor va atinge 15 – 16 grade. Minimele se vor situa între 7 și 8 grade.

Se va răci și în Muntenia, astfel că maximele nu vor depăși 12 – 13 grade în acest weekend. Minimele vor fi de 2 – 3 grade la începutul săptămânii viitoare. În perioada 27 – 31 octombrie, maximele se vor încadra între 16 și 17 grade, iar minimele vor avea în medie 5 – 6 grade.

Și în Oltenia vor fi zile mai răcoroase în perioada 24 – 26 octombrie, cu valori termice diurne ce se vor încadra între 12 și 13 grade. Minimele nu vor depăși 4 – 6 grade. Ulterior, maximele vor ajunge în jurul valorii de 16 grade.

Citește și: Moment surpriză la Asia Express pentru Lidia Buble: „Lidia s-a cutremurat!”

Cu cine se iubește Patrizia Paglieri: „Suntem de patru ani împreună”

Ce a făcut Laurențiu Reghecampf după apariția Anamariei Prodan în emisiunea „La Măruță”

De ce s-a despărțit Mihaela Bilic de Constantin Stan, actualul soț al Andreei Berecleanu

Vremea la munte

La munte, ca în restul regiunilor, după câteva zile în care vremea va fi în general frumoasă și temperaturile mai ridicate, va veni din nou frigul.

Răcirea estimată pentru 23 și 24 octombrie va însemna maxime de numai 3 – 4 grade și minime de -2/0 grade. Maximele vor mai urca săptămâna viitoare până spre 6 – 8 grade.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter