Meteo ANM: Cod portocaliu de caniculă

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 28 iunie 2022, 12:54

ANM a emis mai multe atenționări de tip cod galben și portocaliu de caniculă pentru această săptămână. Maximele vor ajunge până în jurul valorii de 38 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi accentuat.

ANM avertizează că vor urma câteva zile cu temperaturi ridicate. Au fost emise mai multe avertizări de tip cod galben și portocaliu de caniculă și disconfort termic ridicat.

Vremea ANM: Cod galben și portocaliu de caniculă

În intervalul 29 iunie – 1 iulie, va fi caniculă în toată țara.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 33 și 37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, a anunțat ANM.

În același interval de timp va fi cod portocaliu de caniculă în mai multe regiuni.

În zilele de miercuri (29 iunie), joi (30 iunie) și vineri (01 iulie), valul de căldură va fi persistent în vestul, nord-vestul și local în centrul teritoriului, iar temperaturile se vor apropia de valorile maxime extreme ale perioadei. Se vor înregistra frecvent valori de 37…38 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat, se arată în atenționarea ANM.

Citește și: Ce fiică frumoasă are Răzvan Simion. „Mereu… Prințesa mea!”

Mihaela Bilic: Ce beneficii pentru sănătate are consumul de smântână cu castraveți murați

O femeie a aflat că avea cancer ovarian în stadiul 3, după ce medicul i-a ignorat simptomele

Decizii complicate la finalul sezonului 6 al show-ului „Insula Iubirii”. Unul dintre cupluri așteaptă un copil

Meteo ANM pentru București

În intervalul 28 iunie, ora 10:30 – 29 iunie, ora 09:00, în București vremea va fi călduroasă, iar maximele se vor încadra între 31 și 32 de grade.

Cerul va fi variabil, iar trecător vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, au anunțat meteorologii.

În intervalul 29 iunie, ora 09:00 – 1 iulie, ora 21:00, în Capitală va fi caniculă, iar disconfortul termic va fi ridicat.

Indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Vor fi temperaturi maxime de 34…36 de grade și minime de 18…21 de grade. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi mai ridicată în după-amiaza zilei de vineri (01 iulie), a mai transmis ANM.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter