Alertă meteo ANM. Cod galben de ploi torențiale și vânt puternic

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 21 iunie 2022, 15:05

ANM a emis două atenționări de tip cod galben din cauza ploilor torențiale și a vântului puternic ce se vor semnala astăzi, 21 iunie, și mâine.

ANM a transmis că astăzi, în mare parte din țară, vremea se va caracteriza prin instabilitate atmosferică temporar accentuată și intensificări ale vântului. Mâine, de asemenea, vântul va sufla cu putere în unele zone.

Vremea ANM. Cod galben de vânt puternic și ploi torențiale

Astăzi, 21 iunie, până la ora 21:00, se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, precum și vânt puternic.

În Moldova, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și local în Transilvania, temporar vântul va avea intensificări (viteze la rafală de peste 55…75 km/h și izolat 80 km/h) și vor fi perioade cu vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic în sudul Olteniei, sudul și estul Munteniei, vestul Dobrogei și în extremitatea sudică a Moldovei, a transmis ANM.

Și mâine, 22 iunie, pe arii restrânse, în intervalul 08:00 – 21:00, va fi cod galben de vânt puternic.

În județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău și Vaslui, vântul va avea intensificări cu viteze de 55…75 km/h, a mai notat ANM.

Citește și: Tot ce nu știai despre mâncatul emoțional: „Peste 70% dintre femeile cu obezitate au fost abuzate sexual în copilărie”

Soția lui Jorge, siluetă impecabilă în bikini la aproape 50 de ani

Loredana Groza bifează o nouă apariție provocatoare

Mădălina Ghenea, protagonista unui film în care va juca alături de Ed Westwick

Prognoza meteo specială pentru București

Astăzi, în București vremea va fi călduroasă, cu un indice temperatură-umezeală (ITU) ce va atinge la amiază pragul critic de 80 de unități. Tot după-amiază va fi semnalată vijelie.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de 55…60 km/h după-amiaza când va fi vijelie și vor fi posibile descărcări electrice, averse și grindină.

Mâine, 22 iunie, vremea fi frumoasă, chiar călduroasă la orele amiezii.

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter