Meteo ANM: Cod portocaliu de caniculă

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 11 iulie 2022, 11:10

ANM a emis două avertismente de tip cod galben și cod portocaliu de caniculă. Avertizarea este valabilă până mâine, 5 iulie.

ANM a transmis că astăzi, 4 iulie, și mâine vremea va fi deosebit de caldă în aproape toată țara. Spre după-amiază temperaturile vor urca până în jurul a 38 de grade Celsius.

Citește și: Shakira și Gerard Pique, despărțire cu scântei. Ce nemulțumiri are fotbalistul

Ce spune Radu Vâlcan despre relația dintre Teodora și Alex de la „Insula Iubirii”. Actorul a văzut cu ochii lui ce se petrece între cei doi

Lili Sandu, despre dieta care o ajută să se mențină în formă: „Nu mai sunt vegană!” Ce mănâncă artista acum

Angelina Jolie, trei căsătorii, trei „rochii” ieșite din comun. Ce a purtat actrița la cele trei cununii

Meteo ANM: Cod galben și cod portocaliu de caniculă

Valul de căldură se va menține în toate regiunile, iar disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 20 de grade, a transmis ANM.

Agenția Națională de Meteorologie a emis și un cod portocaliu de caniculă pentru zonele din vestul și nord-vestul țării.

În zilele de luni (4 iulie) și marți (05 iulie), în zonele joase din vestul și nord-vestul țării valul de căldură se va intensifica, iar temperaturile (diurne și nocturne) se vor apropia de recordurile absolute ale perioadei. După-amiaza se vor înregistra frecvent valori de 36…38 de grade, iar noaptea nu vor coborî în general sub 18…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat.

Caniculă și în București

Valul de căldura se va menține, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru fenomene asociate instabilității atmosferice va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi de 35…36 de grade, iar cele minime de 18…21 de grade, a mai anunțat ANM.

Sursă foto: Shutterstock

Vezi şi ce să mănânci pe caniculă și ce alimente și băuturi să eviți!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter