Identitatea lui Jack Spintecătorul a fost dezvăluită cu ajutorul unor teste ADN

De Oana Savin, pe
Identitatea lui Jack Spintecătorul a fost dezvăluită cu ajutorul unor teste ADN prelevate de la locul unei crime comise de cel mai cunoscut criminal în serie.

După mai multe presupuneri și foarte mulți suspecți, adevărata identitate a lui Jack Spintecătorul a fost descoperită datorită unor noi dovezi.

Mostre de ADN găsite pe o eșarfă aflată lângă trupul mutialt al uneia dintre victimele asasinului s-au potrivit cu cele ale bărbierului Aaron Kosminski, atunci ân vârstă de 23 de ani.

Bărbatul a mai fost suspect în acest caz, însă nu au existat suficiente dovezi pentru a-l condamna pentru uciderea tinerelor.

Însă acum, dovezile ADN au fost publicate în „cel mai avansat studiu referitor la acest caz”, scrie Mirror.co.uk.

Cercetătorii au analizat o eșarfă de mătase descoperită lângă trupul lui Catherine Eddowes (46 ani) în 1881, pe care se aflau sânge și spermă.

Analizele avansate au putut confirma că ADN-ul se potrivește cu cel al urmașilor lui Kosminski.

Aceleași analize au sugerat, de asemenea, că ucigașul avea păr șaten și ochi căprui.

Noile detalii au fost publicate într-un ziar de către Jari Louhelainen de la Universitatea Liverpool John Moores și David Miller de la Universitatea din Leeds.

Aceștia au scris: „Identitatea criminalului a rămas un mister până astăzi. Aici descriem investigația și conform cunoștințelor noastre acestea sunt singurele dovezi fizice legate de aceste crime, recuperate de la una dintre victime, la locul crimei”.

În ciuda descoperirilor, criticii se întreabă dacă acest șal este o dovadă viabilă, susținând că nu există nicio dovadă că șalul se afla alături de trupul lui Catherine Eddowes și că ar fi putut fi contaminat în timp.

Kosminski, un imigrant polonez, a sfârșit într-un azil. În trecut s-a mai spus că el ar fi „categoric și absolut” bărbatul din spatele crimelor comise în anul 1888 la Londra. Acesta s-a mutat cu familia sa în Londra în anul 1881 și a locuit în Mile End Old Town. A murit în 1899 din cauza unei cangrene la picior.

Spintecătorul a ucis cel puțin cinci femei, tăindu-le gâturile și lăsându-le mutilate pe aleile întunecate din Whitechapel.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter