Giulgiul din Torino va fi expus virtual pentru sfârșitul pandemiei de coronavirus

De Oana Savin, pe Ultimul update Luni, 11 iulie 2022, 13:52

Giulgiul din Torino, pânza în care a fost înmormântat Iisus Hristos, va fi expus virtual sâmbătă, moment în care credincioșii vor avea ocazia să se roage pentru încheierea pandemiei coronavirusului.

Cesare Nosiglia, Arhiepiscopul de Torino, a făcut anunțul sâmbătă seară, precizând că a primit mii de cereri pentru a expune giugliul în aceste momente.

Potrivit Reuters, giulgiul din Torino va fi expus pe data de 11 aprilie, de Sâmbăta Sfântă. Nosiglia se va ruga în fața giulgiului, iar evenimentul va fi transmis live în online și va fi televizat.

Giulgiul este depozitat într-un seif cu climat controlat din catedrala orașului și este rar prezentat publicului, din cauza stării sale.

Giulgiul din Torino va fi expus virtual pentru sfârșitul pandemiei de coronavirus

Giulgiul din Torino

Ultima dată, giulgiul a fost expus pentru foarte puțin timp, în anul 2018, pentru un grup de tineri. Ultima expunere importantă, când l-au văzut câteva milioane de oameni, a fost în 2015.

Citește și: Slujba de Înviere va fi oficiată fără enoriași

Peste 1000 de oameni au murit din cauza noului coronavirus în Piedmont, regiune a cărei capitală este Torino. În toată țara, peste 15.500 de persoane au decedat.

Biserica Catolică nu s-a pronunțat oficial în privința giulgiului, care prezintă imaginea inversată, ca un negativ fotografic, a unui bărbat cu rănile unei răstigniri. Imaginea arată spatele și fața unui bărbat cu barbă, cu btrațele încrucișate pe piept.

Pe de altă parte, scepticii susțin că este un fals executat în Evul Mediu, fiind datat cu carbon ca provenind din perioada dintre 1260 și 1390.

Giulgiul din Torino va fi expus sâmnătă, fără public. Arhiepiscopul Nosiglia a anunțat că se va ruga începând cu orele 17:00 (15:00 GMT) și i-a invitat pe credincioși să i se alăture de acasă.

Sursă foto: Hepta

Vezi şi locuri de vizitat în Torino – cele mai frumoase obiective turistice!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter