Directorul ANM: „Ne apropiem, posibil, și de 39… 40 de grade la umbră”

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 19 iulie 2022, 11:47

Directorul ANM, Elena Mateescu, a anunțat că spre finalul săptămânii vor fi temperaturi extrem de ridicate. Luni și marți, 25 – 26 iulie, valorile termice ar putea ajunge la 40 de grade la umbră.

Directorul ANM a anunțat că astăzi, 19 iulie, maximele se vor înregistra în jurul a 33 de grade, iar temperaturile vor continua să crească, astfel că în weekedn se vor înregistra în jur de 37 – 38 de grade.

Miercuri – pragul unei zile de caniculă – 35… 36 de grade. Masa de aer cald își va face simțită prezența începând de joi în partea de vest a țării, dar ea va afecta și regiunile sudice și estice. Practic, toate zonele de câmpie din țara noastră, acolo unde, începând de joi, mercurul din termometre va atinge și depăși 37… 38 de grade”, a explicat Elena Mateescu, șefa Agenției Naționale de Meteorologie, potrivit Libertatea.

Citește și: Cu cine va face echipă Răzvan Fodor la Splash! Vedete la apă. Cine sunt ceilalți doi prezentatori

Transformările prin care au trecut fostele soții ale lui Cristi Borcea. Mihaela Borcea și Alina Vidican sunt astăzi de nerecunoscut

Tatăl lui Elon Musk a recunoscut că are un copil cu fiica lui vitregă. „Suntem pe Pământ pentru a ne reproduce!”

Cristina Bălan, despre declarațiile lui George Buhnici: „Vergeturile sunt semnele unei sarcini dificile, cu doi copii. Ar trebui să îmi fie rușine?”

Directorul ANM: „Ne apropiem, posibil, și de 39… 40 de grade la umbră”

Anticipăm ca vârful acestui val de căldură persistent să se înregistreze mai ales la sfârșitul acestei săptămâni, de vineri până duminică, și chiar în unele zile din săptămâna viitoare, luni și marți, când ne așteptăm în partea de vest, sud-vest și sud-est a țării să ne apropiem, posibil, și de 39… 40 de grade la umbră, a mai precizat directorul ANM.

Aceasta a mai spus că și în luna august România s-ar putea confrunta cu astfel de valuri de căldură.

Nu trebuie să excludem posibilitatea, chiar dacă vom avea un respiro de două-trei zile în anumite zone din țară, ca în restul perioadei, până la sfârșitul verii 2022, să mai avem astfel de situații. Luna august reprezintă în continuare o lună de vară cu frecvente zile caniculare. (…) Și luna august poate să aducă valuri de căldură persistente, a explicat Elena Mateescu.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter