Demnitarii unei țări vor să interzică Instagram: „Are conținut imoral și obscen”

De Oana Savin, pe Ultimul update Joi, 03 ianuarie 2019, 17:22
Autoritățile unei țări vor să interzică aplicația Instagram deoarece ar avea un conținut „imoral și obscen”. Este vorba desăre demnitarii Teheranului care au mai interzis alte câteva rețele de socializare.

Din păcate, Instagram are conținut nu doar ilegal, dar și imoral și obscen”, a declarat Javad Javadnia, responsabil IT în cadrul Parchetului iranian, citat de TechCrunch.

Pentru a putea pune în aplicare interdicția, autoritățile trebuie să aștepte o decizie finală din partea conducerii politice a Iranului.

Aplicaţia Instagram este extrem de populară în Iran, unde milioane de persoane o folosesc pentru a distribui imagini şi înregistrări video.

O mare parte a conţinutului – atât din interiorul, cât şi din afara ţării – încalcă regulile stricte ale republicii islamice.

În Iran au mai fost interzice Facebook, Twitter și serviciul de mesagerie criptată Telegram.

Potrivit observatorilor politici internaționali, blocarea rețelelor de socializare online este motivată politic, întrucât acestea sunt folosite adesea de criticii regimului de la Teheran pentru a-și comunica și promova ideile.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter