Cum va fi vremea de Florii 2021

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 19 aprilie 2021, 14:14
Anul acesta, Paștele pică în data de 2 mai, iar în duminica de dinaintea Învierii Domnului, pe 25 aprilie, creștinii sărbătoresc intrarea lui Iisus în Ierusalim. Iată cum va fi vremea de Florii 2021. 

Duminica Floriilor este una dintre cele mai importante sărbători din an pentru că marchează intrarea Domnului în Ierusalim, pe un asin, întâmpinat de mii de oameni cu flori, ramuri de măslin și finic. ANM estimează că vremea de Florii 2021 va fi una mai răcoroasă decât ne-am fi dorit, iar probabilitatea de ploi va fi destul de ridicată.

Cum va fi vremea de Florii 2021 în nordul și vestul țării

În Banat și Crișana, vremea va fi răcoroasă în duminica de Florii 2021. Regimul termic se va apropia de normalul perioadei și va fi caracterizat de valorii medii ce se vor încadra în jurul a 17 – 19 grade, dar este posibil să mai scadă. Minimele se vor situa între 4 și 7 grade.

În Maramureș, regimul termic al valorilor maxime se va încadra în jurul a 16 grade. Pentru minime sunt estimare valori apropiate de limita de îngheț: 1 – 2 grade.

Vremea în centrul, estul și sud-estul țării

În Transilvania, vremea va fi destul de răcoroasă, cu maxime ce vor atinge în medie 16 – 17 grade. Minimele se vor situa în jurul valorii de 3 grade, dar exista probabilitatea să mai scadă în jurul datei de 25 aprilie.

În Moldova, până de Florii 2021, maximele vor ajunge la valori de numai 14 grade, iar minimele se vor situa în jurul a 4 – 6 grade.

În Dobrogea este posibil ca temperaturile să scadă ușor spre medii de 14 – 15 grade. Minimele termice se vor situa între 6 și 8 grade.

Citește și: Prinţul Harry a ajuns în Anglia pentru funeraliile bunicului său. Va sta în carantină cinci zile

Andreea Bălan, despre relația cu artistul Keo: „Ne regăseam la un nivel foarte profund”

Prințul Andrew, dezvăluiri despre starea reginei Elisabeta a II-a după moartea prințului Philip

Amna, noi detalii după infecția cu noul coronavirus: „A opta zi de COVID-19”

Vremea de Florii 2021 în regiunile sudice

În Muntenia, media maximelor se va încadra în jurul a 16 grade. Minimele se vor situa între 4 și 7 grade.

Și în Oltenia maximele vor ajunge la medii de 19 – 20 de grade, însă este posibilă o ușoară scădere chiar de Florii. Minimele se vor încadra între 4 și 6 grade.-

Cum va fi vremea în duminica Floriilor la munte

La munte vremea se va menține relativ rece până în data de 26 aprilie, media maximelor urmând să atingă oscileze între 4 și 7 grade. Minimele termice vor fi preponderent negative, cuprinse în medie între -4 și 0 grade. Temporar vor fi precipitații slabe, mai ales sub formă de ploaie, și doar în zonele înalte sub formă de lapoviță și ninsoare.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter