Cum va fi vremea de 8 martie 2021

De Unica.ro, pe
După o zi de 1 martie ploioasă și rece, ne-am fi dorit ca de Ziua Femeii vremea să fie frumoasă. Veștile de la ANM nu sunt însă cele mai bune. Iată cum va fi vremea de 8 martie 2021. 

ANM a anunțat vreme deosebit de caldă în intervalul 3 – 5 martie, însă după această perioadă, temperaturile vor scădea brusc. Cum va fi vremea de 8 martie 2021? Meteorologii estimează că în majoritatea regiunilor valorile termice vor începe să crească abia după Ziua Internațională a Femeii.

Cum va fi vremea de 8 martie 2021

După data de 5 martie, vremea se va răci brusc în Banat și Crișana. Maximele vor scădea până la 6 – 7 grade, în intervalul 6 – 8 martie, iar între 7 și 10 martie minimele se vor încadra între -5/-2 grade. După 9 martie valorile termice se vor apropia de normalul perioadei. Maximele se vor situa între 10 și 11 grade, iar minimele între -1 și 2 grade. Începând cu data de 5 martie, se vor semnala precipitații slabe cantitativ, potrivit ANM.

În Transilvania, media temperaturilor se va situa între 3 și 5 grade. Minimele vor avea valori cuprinse între -4/-2 grade, cu excepția perioadei 7 – 10 martie, când vor scădea până la medii ce -8/-5 grade. După data de 9 martie, vremea se va mai încălzi, iar maximele ar putea ajunge la o medie de 7 – 8 grade. Începând cu data de 5 martie, se vor semnala precipitații slabe cantitativ.

Cum va fi vremea de 8 martie 2021 în Maramureș? Ei bine, și în această regiune se va răci brusc, astfel că media maximelor va scădea până la 3 – 4 grade, iar minimele vor fi cuprinse între -2 și 1 grad. În nopțile din perioada 7 – 10 martie, valorile termice nocturne vor coborî și mai mult și se vor încadra între -6 și -4 grade. După 9 martie, maximele vor urca până la medii în jurul a 8 grade. Precipitații slabe cantitativ s-ar putea semanala începând cu data de 5 martie.

Citește și: Vreme deosebit de caldă în următoarele zile. ANM a anunțat temperaturi de 16 grade Celsius

Vremea de 8 martie în estul și sudul țării

Procesul de răcire se va face resimțit și în Moldova și Dobrogea, în perioada 5 – 7 martie. Maximele se vor încadra între 3 și 5 grade, iar minimele între -4 și 0 grade. Ulterior, valorile termice vor crește treptat, până la maxime de 8 – 11 grade și minime de -2/3 grade, în perioada 12 – 14 martie. Probabilitatea pentru precipitații în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 5-7 martie.

Răcirea vremii va afecta și Muntenia, acolo unde maximele vor avea în medie 6 grade, iar minimele -3 grade. Din 8 martie, valorile termice vor începe să crească treptat și vor ajunge la medii maxime de 9 – 11 grade. Minimele se vor situa atunic în jurul a 0 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere în intervalele 6-8 martie și 12-14 martie.

Dacă vă întrebați cum ca fi vremea de 8 martie 2021 în Oltenia, meteorologii aduc lămuriri și pentru această zonă. Răcirea prognozată pentru intervalul 5-7 martie va conduce la o medie a maximelor în jurul a 6 grade și a minimelor de circa -3 grade. Din data de 8 martie, vremea se va mai încălzi și maximele vor urca până la 9 – 11 grade în jurul datei de 14 martie. Minimele se vor încadra în jurul valorii de 0 grade. Șanse pentru precipitații vor fi în intervalele 6-8 martie și 11-14 martie.

Vremea de 8 martie la munte

În intervalul 5 – 7 martie, vremea se va răci și la munte. Maximele vor avea în medie -2 grade. Minimele vor coborî până la -9/-7 grade. Din 8 martie, vremea va deveni apropiată de normalul termic al celei de-a doua decade a lunii martie. Maximele vor crește spre 0 – 2 grade, iar minimele vor avea -6/-4 grade. Din data de 5 martie, probabilitatea pentru precipitații, îndeosebi ninsori, va crește.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter