Cum va fi vremea de 1 martie 2021

De Unica.ro, pe
După o iarnă cu multe fenomene meteo extreme, cu toții suntem curioși când va veni cu adevărat primăvara și cum va fi vremea de 1 martie 2021. Ce spune prognoza meteo emisă de ANM.

Doar o săptămână ne mai desparte de sezonul de primăvară, iar temperaturile sunt deja cu mult peste normalul perioadei. Potrivit estimărilor emise de Agenția națională de meteorologie, valorile termice nu vor rămâne însă atât de ridicate la începutul lunii următoare. Iată cum va fi vremea de 1 martie 2021.

Cum va fi vremea de 1 martie 2021

În Banat și Crișana, temperaturile maxime vor avea o ușoară tendință de scădere, astfel că de la medii de 10 – 11 grade, vor ajunge la valori de 8 – 10 grade. Minimele vor coborî și ele la o medie de -1… 2 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere după data de 1 martie, anunță ANM.

După temperaturi deosebit de ridicate pentru această perioadă a anului, vremea se răcește și în Transilvania. Valorile termice vor coborî treptat după data de 27 februarie. Media maximelor va ajunge spre valori de 6 grade. Și minimele vor fi în ușoară scădere, astfel că de la 0 grade vor ajunge la -4… – 3 grade. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată în jurul datei de 2 martie.

În Maramureș, vremea va intra într-un proces de răcire, iar maximele vor ajunge la o medie de 6 – 7 grade. Minimele termice vor marca o scădere treptată și vor ajunge la o medie de -3… – 2 grade în data de 7 martie. Șansele de precipitații vor crește mai ales după 1 martie.

În Moldova, primăvara calendaristică va debuta cu maxime de 6 – 8 grade și minime de -2… 0 grade. Probabilitate pentru precipitații va fi mai ridicată după 1 martie 2021.

Citește și: Testul mărțișorului – Alege un mărțisor și vezi ce spune despre tine

Cum va fi vremea de 1 martie 2021 în sudul și estul țării

În Dobrogea, maximele se vor situa în jurul a 7 – 8 grade în prima săptămână a lunii martie. Media temperaturilor minime se va încadra în jurul valorii de 1 grad. După 1 martie probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere.

În Muntenia, meteorologii ANM estimează că temperaturile vor scădea treptat și în această zonă. Maximele se vor situa în jurul a 10 grade Celsius în primele zile ale lunii martie, apoi vor mai coborî. Minimele vor avea o medie regională de 0 grade. Probabilitatea pentru precipitații urmând să fie în creștere mai ales după 2 martie.

În Oltenia, valorile maxime vor fi cuprinse între 10 și 12 grade, iar minimele se vor situa în jurul a 0 grade. Șansele de precipitații vor în creștere după data de 2 martie.

Vremea de 1 martie 2021 la munte

Potrivit ANM, la munte răcirea de la finalul lunii februarie va determina maxime de 0 – 2 grade în primele zile ale lunii martie. Minimele vor scădea și ele la -7… – 5 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere după 27 februarie.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter