Cum să te ferești de coronavirus la cumpărături, potrivit experților

De Bianca Prangate, pe
În timpul pandemiei de coronavirus, mersul la cumpărături este momentul în care mulți dintre noi intrăm în contact cu cel mai mare număr de oameni.

Tocmai de aceea, este extrem de important să ne protejăm cât mai bine când mergem la cumpărături. Noul coronavirus poate fi transmis prin aer sau prin atingerea unor suprafețe contaminate cu particule virale și transferarea acelor particule către gură, nas sau ochi. Partea bună este că virusul poate fi omorât cu detergenți, alcool, clor și alți dezifectanți.

Citește și: EXCLUSIV! Poveștile impresionante ale cadrelor medicale din România care luptă pe primul front cu coronavirus

Suprafețele dintr-un supermarket care au cele mai mari șanse să fie infectate cu noul coronavirus sunt cele atinse de mulți oameni, cum ar fi mânerele coșurilor și cărucioarelor și aparatele de la casele de self-check-out.

Iată sfaturile sugerate de Science Alert pentru a te menține în siguranță la cumpărături:

Petrece cât mai puțin timp posibil în magazin

Fă-ți de acasă o listă de cumpărături pe o hârtie – nu pe telefon, pentru a evita atingerea și contaminarea inutilă a acestuia. Mergi la standurile unde știi că ai nevoie și nu zăbovi prea mult, mai ales dacă acestea sunt aglomerate.

Păstrează distanța

Stai cât poți de departe de ceilalți oameni, încercând să păstrezi o distanță de doi metri între tine și cei din jur. Dacă te întâlnești cu cineva cunoscut în magazin, evită orice contact fizic.

Citește și: Care sunt cele șase simptome noi de COVID-19 adăugate în ghidul CDC

Limitează orice contact

Indiferent dacă alegi o casă de marcat clasică sau una de tip self-check-out, încearcă de fiecare dată să plătești cu un card contactless.

Spală-te pe mâini

Spală-te pe mâini sau folosește un gel dezinfectant de îndată ce părăsești magazinul. Când ajungi acasă, spală-te din nou pe mâini înainte de a despacheta produsele, dar și după.

Dezinfectează totul

Dacă ți-ai folosit telefonul la cumpărături dezinfectează-l cu ajutorul unui șervețel și dezinfectant. Poți face acest lucru și cu produsele aflate în ambalaje, înainte de a le pune în dulap și în frigider.

Foto: 123rf.com1

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter