De ce există limită de cumpărături în unele magazine – explicația reprezentanților marilor lanțuri

De Unica.ro, pe

Mai multe magazine din țară au rugat clienții să reducă numărul de produse pe care le cumpără, însă reprezentanții lor asigură oamenii că nu vor rămâne fără produse în magazine.

Telespectatorii Digi24 au trimis imagini care arată că la raftul de zahăr a fost pus un anunț prin care cumpărătorii erau rugați să nu ia peste cinci baxuri. Cu toate astea, zahărul lipsea de la raft. Reprezentanții din industrie spun că momentan nu există motive de temere cu privire la o eventuală criză a produselor de la raft.

George Bădescu, director Asociația magazinelor, a spus pentru Digi24: „Nu există motive de îngrijorare. Într-adevăr există situații mai tensionate, dificultăți care apar inerent în ce privește gestionarea lanțurilor de aprovizionare. Situația specială este dată de pandemie. Aici avem factorul principal, incertitudinea legată de momentul în care aceasta se va sfârși. Au fost niște factori ca dădeau impresia că ne apropiem de finalul ei. Nu este așa. Această incertitudine continuă să provoace tensiuni, însă se lucrează, sunt soluții și nu putem vorbi în acest moment de o criză alimentară”.

Citește și: Primul vaccin anti-COVID-19 sub formă de plasture, dezvoltat de o companie britanică

Citește și: Cercetătorii români au creat un test PCR care arată varianta de COVID-19 și stadiul bolii

Citește și: Ce spune INSP despre testele rapide COVID-19 cu salivă: „Nu sunt incluse pe lista testelor rapide recunoscute de statele UE”

Citește și: Cercetător român din Olanda: explicația pentru care Olanda are același număr de cazuri de COVID-19 ca România, deși 85% din populație este vaccinată

Deși nu vom rămâne fără produse la raft, produsele alimentare vor fi mai scumpe. Prețurile alimentelor sunt la cel mai ridicat nivel din ultimul deceniu. Indicele global al prețurilor a crescut pentru a treia lună consecutiv, după cum arată experții ONU pentru Alimentație și Agricultură. Acesta este influențat de scumpirile la cereale și la uleiuri vegetale.

Temerile cu o posibilă criză alimentară globală au început în Asia. La început de lună, China a îndemnat oamenii să își facă provizii de mâncare. Între timp, Marea Britanie se confruntă cu cele mai mari probleme din lanțul de aprovizionare, din anii 1970 și până acum.

În cazul Marii Britanii, problemele au început odată cu Brexit. Britanicii se plâng de lipsa forței de muncă – de exemplu, procesatorii de carne sunt nevoiți să reducă producția, din cauză că nu sunt suficienți șoferi care să ducă marfa în supermaketuri la timp.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter