Cele mai frumoase târguri de Crăciun din lume

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 12 iulie 2022, 13:55
De la sfârșitul lunii noiembrie, odată cu începerea Adventului, care reprezintă perioada de pregătire pentru Nașterea Domnului, în marile orașe ale lumii se deschid tradiționalele târguri de Crăciun. Această tradiție care a luat naștere în țările germanice, de pe vremea cavalerilor Teutoni, se păstrează încă vie, oferind posibilitatea tuturor de a simți magia sărbătorilor de iarnă.

Iată unde găsești cele mai frumoase târguri de Crăciun din lume:

Strasbourg, Franța

Piața de Crăciun din Strasbourg este cea mai autentică și cea mai veche din Europa, datând din anul 1570. Inițial, acest târg a purtat denumirea de Christkindelsmärik, care se traduce prin „piața pruncului Iisus”. De atunci, Strasbourg a continuat tradiția Crăciunului în fiecare an, fără a pierde din spiritul tradițional, autentic și magic al acestei sărbători.

Nuremberg, Germania

Miresme de vin fiert, turtă dulce și castane prăjite plutesc în aer la târgul de Crăciun de la Nuremberg. Odată pe an, orașul german se transformă într-un loc parcă desprins din poveștile de iarnă. Piața de Crăciun de aici datează din 1628, de pe vremea lui Luther, și încă de pe atunci aici se vindeau decorațiuni de Crăciun realizate manual și produse culinare.

Copenhaga, Danemarca

În țara lui Hans Christian Andersen, Crăciunul nu poate fi altfel decât unul „de poveste”. La Copenhaga, străzile sunt împodobite cu ghirlande de brad, iar scuarurile se transformă în patinoare. Principalul punct de atracție este parcul Tivoli unde, an de an, standurile comercianților sunt pline cu produse de artizanat, suveniruri și delicatese daneze, precum turta dulce cu nuci sau prăjiturile cu scorțișoară.

Viena, Austria

Târgul de Crăciun din Viena este cu adevărat spectaculos grație tradiției care datează încă din Evul Mediu, când în anul 1298 regele Albrecht I a organizat primul Krippenmarkt. De atunci, această tradiție nu a fost alterată de trecerea timpului, iar organizarea târgului de Crăciun este ridicată la nivel de artă în Viena. Sute de standuri aflate în fața primăriei orașului așteaptă în fiecare an milioane de vizitatori pentru a se bucura de magia unui Crăciun austriac. De asemenea, este organizat un alt târg de Crăciun și în piața din fața palatului Schonbrunn.

Manchester, Marea Britanie

Cel mai vechi și cel mai mare târg de Crăciun din Regatul Unit se află la Manchester. An de an, milioane de turiști vin aici să viziteze cele peste 300 de standuri cu preparate culinare, băuturi internaționale și ornamente fabricate manual. Pe lângă cumpărături, vizitatorii au parte aici și de un parc de distracții și numeroase spectacole stradale.

Talinn, Estonia

Datorită poziționării sale nordice, capitala Estoniei beneficiază de zăpadă în cea mai mare parte a lunii decembrie, ceea ce o transformă într-un loc perfect pentru amenajarea unui târg de Crăciun. Principala atracție a târgului este bradul împodobit, înconjurat de căsuțe din lemn pline de cadouri specifice perioadei festive. De altfel, Tallinn este orașul în care a fost împodobit primul pom de Crăciun din lume într-un loc public, în anul 1441.

Vezi şi locuri de vizitat în Estonia – cele mai apreciate destinații de vacanță!

Toronto, Canada

Târgul din capitala Canadei propune cinci săptămâni pline de întâlniri feerice, parfumuri festive, tarabe pline de culoare, idei de cadouri fantastice şi degustări originale. Târgul „Minunile Iernii” din Toronto  este un eveniment-cheie din Canada pe perioada sărbătorilor de iarnă atât pentru localnici, cât şi pentru milioanele de turiști care vizitează anual acest târg.

Dacă totuși anul acesta te-ai hotărât să stai acasă în această perioadă, poți intra în spiritul Sărbătorilor la târgul de Crăciun din AFI Cotroceni. Sigur vei găsi acolo idei și inspirație pentru cel mai reușit Crăciun.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter