Care este adevăratul termen de valabilitate al conservelor

De Oana Savin, pe Ultimul update Vineri, 27 martie 2020, 17:29
Din cauza pandemiei de #coronavirus conservele dispar de pe rafuturile magazinelor. Iar motivul este termenul de valabitlitate mare. Însă, care este data adevărată a expirării acestor produse?

Atunci când cumperi conserve trebuie să fii atent să nu fie deteriorate. Dacă nu prezintă urme de deteriorare, conservele de pește, carne sau pate sunt vala bile mai mulți ani.

Potrivit Libertatea Pentru Femei, termenul de valabilitate al conservelor este mai mare decât indică data de pe capac.

Aceste tipuri de alimente au fost inventate în timpul războiului pentru a ajunge în siguranță la militarii aflați pe câmpul de luptă, departe de surse adecvate de hrană. Astfel, garanția lor este, în general, de trei ani.

Însă intervalul de timp în care conținutul unei conserve poate fi consumat în siguranță ajunge chiar și la șapte ani de la data fabricării.

Cum poți verifica conservele expirate

Unul dintre cele mai evidente indicii ale expirării termenului de valabilitate este cutia bombată. În interiorul cutiei se produc procese chimice ce pot produce gaze, apărând astfel aspectul bombat.

De asemenea, conservele trebuie verificate pentru a nu fi tăiate sau deteriorate, sparte sau înțepate. Acestea se pot deteriora din cauza transportului sau pot fi păstrate lângă surse puternice de căldură, ceea ce duce la degradarea conținutului.

În momentul în care sunt deschise, conservele expirate scot un sâsâit și au un miros neplăcut, înțepător sau acru.

La deschidere, poate sări din ele un lichid cu o culoare incertă, asta însemând că a fost infestat cu diverse bacterii și a stat sub presiune.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter