Atenționare ANM de ploi torențiale. Vremea se va răci semnificativ

De Unica.ro, pe

În intervalul 24 august, ora 03:00 – 25 august, ora 10:00 a fost emisă o antenționare ANM de ploi torențiale. De asemenea, meteorologii anunță că vremea se răci în următoarele zile.

ANM a emis o informare meteo de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate pentru perioada 24 – 25 august, ora 10:00. De asemenea, potrivit estimărilor făcute de meteorologi, vremea se va răci semnificativ.

Atenționare ANM de ploi torențiale

În intervalul 24 august, ora 03:00 – 25 august, ora 10:00, „instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, la început în vestul și nord-vestul țării, apoi, marți și marți spre miercuri (24 și 24/25 august) mai ales în centru, nord-est, sud-vest și în zonele montane.

Vor fi perioade cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, iar pe alocuri vijelii și grindină. Cantităţile de apă vor depăși pe intervale scurte sau prin acumulare 20…40 l/mp”, potrivit ANM.

Meteorologii atrag atenția că „miercuri și joi (25, 26 august), astfel de fenomene se vor semnala cu precădere în sudul, centrul și estul teritoriului.”

Vremea se va răci semnificativ

Potrivit estimărilor ANM, vremea se va răci în următoarele zile, astfel că temperaturile vor coborî sub 30 de grade în toată țara.

În Banat, maximele se vor situa între 24 și 26 de grade în perioada 24 august – 5 septembrie. Mai cald va fi în zilele de 27 august și 1 septembrie, când media va fi de 26 – 28 de grade. Minimele vor coborî spre 12 – 14 grade.

În Crișana vremea se va răci brusc, astfel că maximele se vor încadra în jurul valorilor de 22 – 26 de grade. Și minimele vor coborî până la valori de 12 – 14 grade.

Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 22 de grade și în Transilvania. Minimele vor coborî treptat până la valori de 10 – 12 grade.

Și în Maramureș se va răci, astfel că maximele se vor încadra între 22 și 24 de grade. Minimele vor oscila între 14 și 16 grade în zilele următoare, dar vor coborî până la 10 – 12 grade până în data de 5 septembrie.

Cum va fi vremea în estul și sudul țării

Vremea se va răci și în Moldova, potrivit ANM. Regimul termic diurn va avea valori de 22 – 24 de grade, iar noaptea temperaturile vor coborî până spre 12 – 14 grade.

Până în data de 30 august, temperaturile se vor situa între 26 și 28 de grade în Dobrogea. Ulterior, acestea vor coborî până la 24 – 25 de grade. Minimele vor înregistra scăderi până la 16 – 17 grade.

Până la finalul lunii august, în Muntenia maximele se vor încadra între 26 și 30 de grade. Apoi se vor situa în jurul valorilor de 25 – 28 de grade. Minimele vor ajunge și ele în jurul a 12 – 14 grade.

În Oltenia, maximele vor ajunge la 26 – 28 de grade, iar minimele la 13 – 15 grade.

Citește și: Xonia, despre probleme ei de sănătate: „Mi-e foarte frică de operație”

A confirmat George Burcea despărțirea de Viviana Sposub? Ce a scris actorul pe Instagram

Alexandra Stan, în conflict cu Cătălin Măruță. Ce s-a întâmplat între cei doi

Nicoleta Luciu, criticată de fani pentru felul în care a ajuns să arate: „Te-ai transformat urât. Nu cred ceea ce văd!”

Vremea la munte

Și la munte vremea se va răci treptat. ANM estimează că maximele vor porni de la 20 de grade și vor ajunge în jurul valorilor de 14 – 16 grade la începutul lunii septembrie. Temperaturile minime vor fi în scădere aproape continuă până în jurul valorii de 7 grade.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter