Aplicație de urmărire a răspândirii Covid-19. A fost descărcată de un milion de oameni

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 27 aprilie 2020, 14:37
O aplicație oficială de monitorizare și notidficare cu privire la răspândirea coronavirusului, precum și a persoanelor care au intrat în contact cu oameni infectați, a fost lansată duminică de Australia.

Această aplicație se numește COVIDSafe și are la bază un software dezvoltat de Singapore, TraceTogether, potrivit Știrile ProTV.

Pentru comunicarea între device-uri și informațiile despre contacte stocate în agenda telefonului se folosește Bluetooth-ul. Iar utilizatorii sunr avertizați dacă au stat mai mult de 15 minute în preajma unei persoane ce suferă de Covid-19.

Citește și: Raed Arafat anunță că saloanele de înfrumusețare se redeschid. Iată după ce reguli vor funcționa

Această aplicație, care a fost deja descărcată de un milion de oameni, folosește o abordare voluntară. Astfel, persoanele infectate oferă de bunăvoie această informație sistemului.

Datele sunt stocate și pe telefon, dar și pe servere, făcând astfel ca aplicația să fie una controversată. Și asta pentru că orice este stocat online prezintă riscul de a ajunge în posesia unor persoane neautorizate.

Totuși, guvernul Australian susține că doar instituțiile de sănătate vor avea acces la date.

De asemenea, oficialitățile promit că vor șterge datele colectate după terminarea pandemiei, dar nu există nicio normă scrisă care să întărească decizia.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter