Funcțiile ascunse de pe WhatsApp pe care nu le știai

De Unica.ro, pe

WhatsApp este una dintre cele mai populare aplicații de chat din lume, cu peste două miliarde de utilizatori în întreaga lume.

Aplicația a apărut în urmă cu 13 ani. De atunci, dezvoltatorii Facebook au adus tot felul de update-uri noi, care au oferit utilizatorilor diverse funcții și instrumente, pentru o experiență de utilizare mai eficientă. Tu știi să profiți de ele? Iată câteva trucuri, după cum relatează Libertatea.

Cum pui o conversație pe „silențios”

Dacă faci parte din multe grupuri de WhatsApp și te-ai săturat să primești notificări peste notificări, există un lucru pe care îl poți face, și anume să dezactivezi notificările. Intră pe respectivele grupuri și selectează din meniul din dreapta-sus opțiunea „Notificări fără sunet” și alege perioada pe care vei pune pe „mute” conversația: opt ore, o săptămână sau pentru totdeauna.

Cum salvezi un mesaj pe WhatsApp

În cazul în care ai primit într-un mesaj o informație importantă (un număr de telefon sau o adresă, de exemplu) și nu vrei să o pierzi, poți salva mesajul. Trebuie doar să ții apăsat pe el, iar apoi să selectezi din partea de sus a ferestrei simbolul steluță. Astfel, mesajul se va transfera în categoria „Starred messages”, pe care o poți găsi în pagina principală din WhatsApp, dacă selectezi meniul cu trei puncte din colțul din dreapta sus.

Cum formatezi textul

Atunci când vrei să formatezi textul mesajelor pe WhatsApp în bold (îngroșat), italic (înclinat) say strikethrough (tăiat cu o linie), există câteva scurtături simple. Pentru textul boldat, trebuie să introduci un asterisc la începutul și sfârșitul textului, astfel: *text*. Pentru textul italic, trebuie să introduci o liniuță de subliniere la începutul și sfârșitul textului, astfel: _text_. Iar pentru textul tăiat cu o linie, trebuie să introduci o tildă la începutul și sfârșitul textului, după cum urmează: ~text~.

Citește și: Facebook și Instagram ar putea fi închise în Europa – care este motivul

Citește și: Schimbări în politica TikTok: cum încearcă platforma să combată farsele de sinucidere

Citește și: Metoda nouă prin care hackerii pot păcăli oamenii pe social media să investească în criptomonede

Citește și: SMS-urile și mail-urile care te pot lăsa fără bani dacă le primești

Cum faci mesajele să dispară de pe WhatsApp

Sunt situații în care vrei să faci anumite mesaje să dispară. Pentru asta, trebuie să accesezi opțiunea „Disappearing Messages” și să o activezi. Vei putea astfel să ștergi mesajele, după șapte zile de la momentul în care le-ai trimis. Cu toate astea, pozele și filmulețele nu pot fi șterse.

Cum poți rămâne tot timpul ascuns pe aplicație

Poate că nu te simți bine știind că oamenii din lista ta de contacte pot vedea când ai intrat ultima oară pe WhatsApp. În acest caz, intră la „Settings”, apoi la „Account”. Alege opțiunea „Privacy”, apoi „Last Seen”. Aici poți alege cine poate vedea când ai intrat ultima oară pe WhatsApp: toată lumea, contactele tale sau nimeni.

Cum poți exporta o conversație

Dacă vrei să salvezi o conversație, o poți exporta. Trebuie doar să intri în conversația respectivă, să accesezi meniul din colțul dreapta-sus, să accesezi opțiunea „Mai multe”, apoi „Exportați conversația”. Totodată, poți alege dacă să incluzi fișierele media sau nu în conversația exportată.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter