ANM anunță un val de caniculă în România: „Disconfortul termic va fi ridicat”

De Oana Dinu, pe
ANM a emis o informare meteorologică valabil până vineri, 14 iunie, la ora 23, privind vremea călduroasă și disconfortul termic ridicat, resimțit în aproape toată țara.

Meteorologii ANM anunță zile cu temperaturi foarte ridicate pentru această perioadă în aproape toată țara și un disconfort termic accentuat în regiunile din vest, nord-vest, sud și sud-est, mai ales după-amiaza.

„Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități” precizează specialiștii pe site-ul Agenției Naționale de Meteorologie.

Cu toate că maximele ar putea ajunge până la valori de 36 de grade, instabilitatea atmosferică continuă să fie accentuată mai ales după-amiaza și seara, în zonele de deal, de munte și pe arii restrânse în restul regiunilor. Aversele semnalate vor avea și caracter torențial. Vor mai fi, de asemenea, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. 

Vremea în București

Și în București, la orele amiezilor, disconfortul termic va fi unul ridicat. Vremea va fi deosebit de caldă, cu maxime ce vor atinge 33 – 34 de grade Celsius. Și în această zonă indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80
de unități. Se vor semnala înnorări temporare și va exista probabilitatea de averse și descărcări electrice, mai ales în după-amiaza zilei de vineri, 14 iunie.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter