Alertă meteo ANM. Cod portocaliu de ploi abundente

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 20 iulie 2021, 11:52
ANM a emis o alertă meteo de vreme severă. Până mâine, 21 iulie, sunt în vigoare un cod portocaliu de ploi abundente și un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

După caniculă, vin și ploile, a anunțat ANM, care a emis o alertă meteo de ploi abundente și alte fenomene asociate. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată își va face simțită prezența în majoritatea regiunilor, până mâine seară, 21 iulie, la ora 22:00. Mai ales după-amiaza și seara, local în zona de munte, precum și în nord-estul, centrul și sud-estul țării vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii și grindină.

Alertă meteo ANM. Cod portocaliu de ploi abundente

ANM a emis o alertă meteo de tip cod portocaliu pentru intervalul 20 iulie, ora 10:00 – 21 iulie, ora 03:00. În „cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei, Maramureșului și a zonei montane, vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină.”

Meteorologii au mai anunțat că „în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35…50 l/mp și izolat peste 60…80 l/mp.”

Citește și: Bianca Drăgușanu, despre secretul siluetei perfecte. Ce mănâncă pentru a arăta atât de bine

Celebrul dirijor Nicolae Botgros și-a înșelat soția, dar s-a întos la ea apoi. La 68 de ani are o fetiță de 3 ani: „E comoara lui”

Sfântul Ilie. Ce tradiții se respectă în ziua marelui prooroc

Andreea Bănică, dezvăluiri surprinzătoare din viața intimă: E soțul meu, ce nu am voie?

Avertizare de tip cod galben de ploi în aproape toată țara

Și în restul regiunilor vor predomina ploile, potrivit ANM. În intervalul 20 iulie, ora 10:00 – 21 iulie, ora 03:00, „instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării.”

„Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40 l/mp”, se arată în alerta meteo a Agenției Naționale de Meteorologie. 

„În sud-estul țării disconfortul termic se va menține ridicat. Spre seară și noaptea pe arii restrânse se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică”, au mai notat meteorologii ANM în alerta meteo.

Vremea în București

Vremea se va mai răci în București în intervalul 20 iulie, ora 10:00 – 21 iulie, 0ra 09:00. Totuși, disconfortul termic se va menţine ridicat. Maximele vor coborî până la 31 – 32 de grade, arată prognoza meteo ANM.

Mai ales după-amiaza și seara vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Se va manifesta prin înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Tenperatura minimă se va situa în jurul valorii de 19 grade„, potrivit ANM. 

Mâine, 21 iulie, „instabilitatea atmosferică se va accentua îndeosebi după-amiaza, când se vor semnala averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și condiții de grindină. Temperatura maximă, apropiată de norma climatologică a perioadei, va fi în jurul valorii de 29 de grade.

Sursă foto: 123rf.com

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter