Alertă meteo ANM: Cod galben de ninsori

De Unica.ro, pe
ANM a emis un cod galben de ninsori valabil în mai multe județe ale țării. De asemenea, meteorologii au transmis și o informare meteo cu privire la zonele în care va ninge moderat în următoarea perioadă. 

ANM atenționează că în intervalul 8 ianuarie, ora 12:00 – 9 ianuarie, ora 04:00, vor cădea ninsori abundente în opt județe din țară. Agenția Națională de Meteorologie a emis un cod galben pentru Munții Banatului, Carpații Meridionali și de Curbură, local în Oltenia, nord-vestul Munteniei, precum și în sudul și sud-estul Transilvaniei.

În aceste regiuni vor predomina ninsorile însemnate cantitativ. Se va depune un nou strat de zăpadă, local mai consistent, potrivit ANM.

ANM: Va ninge în aproape toată țara

În intervalul 8 ianuarie, ora 12:00 – 9 ianuarie, ora 10:00, ANM anunță precipitații în general moderate cantitativ. Informarea vizează cea mai mare parte a țării, „dar mai ales în jumătatea de sud a teritoriului, unde se vor acumula în general 15 – 25 l/mp”.

În afara de Câmpia Română și Dobrogea, unde vor predomina ploile, în celelalte zone precipitațiile vor cădea mai ales sub formă de ninsoare. De vineri seara, 8 ianuarie 2021, se vor semnala ninsori și lapoviță, avertizează ANM.

Meteorologii estimează că în următoarele zile și pe aproape întreg parcursul săptămânii viitoare, probabilitatea de apariție a intervalelor cu precipitații va fi ridicată, concomitent cu instalarea unei mase de aer rece.”

Citește online gratuit numărul de ianuarie al revistei Unica

Vremea în București în următoarele zile

Până mâine dimineața, 9 ianuarie, la ora 8.00, vremea va rămâne închisă și se va răci accentuat. Se vor semnala precipitații, care spre seara se pot transforma în lapoviță și ninsoare. Maxima va fi în jurul valorii de 4 grade, iar minima va fi de 0 – 1 grad.

Sâmbătă vremea va fi în general închisă și trecător va ninge slab. Temperatura maximă va fi de 3 – 4 grade, iar cea minimă de -2/-1 grad.

Duminică, temporar va ninge în general moderat cantitativ. Se va depune un strat de zăpadă neuniform, cu grosime de 8 – 10 cm. Vântul va avea unele intensificări pe timp de noapte, când rafala ar putea ajunge la 35 – 45 km/h. Media temperaturii maxime va de 1 – 2 grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de -1 grad.

Luni vor cădea, de asemenea, precipitații. Ziua, acestea vor fi sub formă de ninsoare, iar noaptea mixte. Meteorologii ANM avertizează că se va forma polei. Temporar vântul va avea unele intensificări. Maxima va fi de -1/0 grade, iar minime de -2/-1 grad.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter