Tocană de miel

De Unica.ro, pe

Dacă nu aveţi mult timp să pregătiţi o masă elaborată, dar doriţi totuşi să pregătiţi ceva autentic şi savuros pentru invitaţii dvs la cină, atunci această reteţă este …
soluţia pentru dumneavoastră! Este o reţetă simplă de pregătit şi ingredientele pot fi găsite cu uşurinţă şi nici nu sunt foarte scumpe.

Un ingredient aparte, cu un miros pronunţat şi aspru şi un puternic gust vegetal, este  uleiul de canola sau de rapiţă, numit şi uleiul cu o mie de virtuţi.

Dacă nu preferaţi gustul acestui ingredient, puteti folosi alte tipuri de ulei, însă vă recomandăm să încercaţi cu încredere uleiul canola.

Un alt avantaj al acestei reţete este acela că puteţi prepara acest fel de mâncare în timp ce vă ocupaţi şi de restul treburilor casnice.

Ingrediente:

8 bucăţi de ceafă de miel sau de cotlet
4 felii de bacon, tăiate în bucăţele înguste
1 lingură de făină
3 morcovi tăiaţi subţire
750 grame de cartofi, curăţaţi şi tăiaţi în felii subţiri
250 grame de varză tăiată mărunt
1 praz tăiat în felii subţiri
1 ceapă maro tăiată în 16 bucăţi
500 de grame de supă de vită
1 lingură de ulei de canola sau de rapiţă
3 linguri de unt
2 linguri de pătrunjel, tocat mărunt

Mod de preparare:

La temperatură ridicată, încingeţi uleiul şi untul într-o tigaie mare.  Puneţi în tigaie carnea de miel şi rumeniţi-o. Apoi, prăjiţi baconul până devine crocant. Puneţi apoi bucăţile deoparte pe un şervet de hârtie.  

Presăraţi făină pe fundul tigăii şi amestecaţi. Luaţi tigaia de pe foc şi puneţi un strat de cartofi, bacon şi morcovi. Aranjaţi carnea de miel într-un strat peste bacon şi apoi acoperiţi-o cu baconul şi cu legumele rămase.  

Turnaţi supă cât să acoperiţi straturile aranjate anterior şi lăsaţi până la fierbere, la foc mare. Reduceţi apoi focul. Acoperiţi şi lăsaţi să scadă timp de o oră jumate sau până când carnea de miel devine foarte moale şi sosul s-a redus considerabil.

Presăraţi  pătrunjel peste carnea de miel înainte de a o servi.

Sugestii:

Acest fel de mâncare poate fi servit  pentru mai mult de patru persoane dacă face parte dintr-un meniu al serii cu mai multe feluri de mâncare. Cartofii copţi sunt o garnitură excelentă pentru această mâncare.

Sursa: Lamb Stew with Chops Recipe

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter