Lintea este mai puţin utilizată în bucătăria românească, pentru că puţini ştiu ce rezerve considerabile de fier şi potasiu ascunde. Are un gust mai bogat decât ruda ei, fasolea, şi mai puţine calorii.
De obicei, lintea se prepară ca garnitură la carne grasă sau afumătură, însă această reţetă oferă o opţiune şi celor care postesc, dar vor să nu renunţe la aportul preţios de minerale.
Ingrediente (pentru 10 porţii)
1 conservă de linte 1 cană cubuleţe de morcovi 1 cană cubuleţe de ţelină 1 cană ceapă tocată 3 căţei mari de usturoi, pisaţi 1 linguriţă de boia 1 lingurţă de chili Frunze de ţelină pentru ornat Sare şi piper după gust 5 căni de apă Preparare
Lintea se scoate din conservă şi, împreună cu zeama în care a stat, se pune într-o oală împreună cu apa, se fierbe timp de 5 minute după ce dă în clocot, apoi se adaugă legumele şi condimentele şi se fierb împreună până când toate ingredientele s-au pătruns.