Secretul celor mai bune clătite de post! Ingredientul care le face fragede și delicioase

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 15 noiembrie 2022, 12:29

Clătitele sunt o alegere mai mult decât inspirată atunci când avem poftă de ceva dulce. La fel de bună este și alegerea în perioada de post. Un desert popular și ușor de făcut, iar rețeta va fi gata în câteva minute. Clătitele de post pot fi servite cu gem sau alte umpluturi, în funcție de preferințe.

Pentru rețeta de clătite de post este nevoie de puțin timp de preparare, dar și de puține ingrediente. Unul dintre acestea însă le vor da un gust aparte și le vor face fragete și delicioase.

Timpul estimat pentru pregătirea rețetei de clătite de post este de cinci minute.

Ingrediente necesare pentru rețeta de clătite de post

  •  200 g făină
  •  3 linguri zahăr (brun, de preferat)
  •  1 linguriță praf de copt
  •  1 lingură ulei
  •  2 fiole esență de vanilie
  •  *375 ml lapte de soia (ce aromă preferi)

Citește și:Rețeta pentru clătite bănățene
Clătite pufoașe cu șuncă și cașcaval afumat
Clătite cu nucă de cocos

Mod de preparare – clătite de post

Cu siguranță această rețetă va deveni una dintre preferate. Desertul este atât de aromat și de gustos încât cu siguranță nu vei ezita să îl mai încerci și cu alte ocazii.

Iată pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a obține cele mai gustoase și aromate clătite de post.

Ca și în cazul clătitelor obișnuite, adăugăm toate ingredientele, treptat, într-un bol mare pe care le amestecăm cu ajutorul unui mixer sau al unui tel. Ingredientul care le va conferi o aromă aparte este laptele de soia.

Clătite asortate cu diverse fructe
Clătite de post, rețetă

În cazul în care vreți să faceți rețeta de clătite de post fără să folosiți laptele de soia, aveți opțiunea de a înlocui acest ingredient cu apa minerală.

Rețetă pentru clătite de post. Cum pot fi servite după preparare

Imediat după ce am pregătit compoziția, într-o tigaie vom încinge uleiul, la foc mediu, iar apoi vom începe să facem clătitele rând pe rând. Fiecare clătită se va prăji aproximativ 1-2 minute pe fiecare parte, până aceasta prinde un aspect maroniu.

Imediat după ce am prăjit clătitele în tigaie, acestea pot fi servite, după preferințe, cu diverse umpluturi. Se poate folosi gemul sau dulceața care să aibă diverse arome, de la cireșe, vișine, caise, mure, etc. sau cu o altă umplutură de post. Se pot adăuga după voia fiecăruia și bucăți de fructe la interior.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter