Ruladă cu ciuperci

De Lumea Femeilor, pe

Ingrediente
Pentru aluat:

►500 ml lapte
►200 g unt sau 250 g margarină
►5 linguri de făină
►5 ouă
Pentru umplutură:
►300 – 400 g ciuperci
►1 linguriţă unt
►2 linguriţe de făină
►2 – 3 linguri de smântână
►sare, piper
►pătrunjel verde
Mod de preparare
1. Se pune la fiert laptele împreună cu untul, tăiat bucăţele.
2. Când începe să clocotească amestecul, se ia de pe foc şi se adaugă făina, toată o dată, amestecând repede ca să nu se formeze cocoloaşe (de preferinţă cu telul).
3. Când compoziţia s-a răcit, se adaugă, pe rând, cele 5 gălbenuşuri şi apoi albuşurile bătute spumă cu un praf de sare.
4. Se coace la foc potrivit în tava tapetată cu hârtie, unsă cu unt şi pudrată cu făină.
5. Când este copt aluatul, se răstoarnă pe un şervet şi se îndepărtează hârtia.
6. Peste aluat se pune compoziţia de ciuperci preparată astfel. Ciupercile tăiate se înăbuşă cu o linguriţă de unt. Se adaugă două linguriţe de făină, sare, piper, pătrunjel verde tocat şi 2-3 linguri de smântână. Se fierbe la foc slab, până scade sosul.
7. Se rulează foaia împreună cu ciupercile, cu ajutorul şervetului, pentru ca rulada să-şi păstreze forma. Se răzuie deasupra caşcaval.
Sfat: în afară de ciuperci, se mai poate servi cu umplutură de spanac sau ficăţei de pasăre.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter