Reţete de toamnă: Plăcintă cu dovleac

De Diana Zagrean, pe

Nimic nu ne acomodează mai tare cu toamna decât clasica plăcintă cu dovleac . Fie că preferaţi aluatul de foi, fie că vreţi să preparaţi propria variantă de aluat după o reţetă dată de bunica, plăcinta va ieşi aromată şi delicioasă.
Cele mai bune condimente pentru plăcinta de dovleac sunt scorţişoara şi ghimbirul, dar nu trebuie să vă limitaţi la ele. Jucaţi-vă cu aromele, exersaţi pe felii de dovleac introduse direct la cuptor şi aflaţi ce vă place cel mai mult. Iată reţeta pentru o delicioasă plăcintă clasică cu dovleac şi mere.
Ingrediente aluat:
• 650-700 g făină
• 1 praf de copt
• 250 g unt sau margarină
• 200 g iaurt
• 1 ou
• 2 gălbenuşuri
• 3 linguri zahăr pudră
• 1 lingura coajă rasă de lămâie
• 2 albuşuri pentru uns plăcinta

Ingrediente umplutură:
• 1 kg dovleac curăţat de coajă şi seminţe
• 500 g mere
• 150-175 g zahăr
• 30-40 g unt
• 1 cana miez de nucă
• 1 lingurita rasă scorţişoară pisată
• 1 lingura coajă rasă de lămâie
• 1 lingura pesmet
Citeşte mai departe şi află cum să prepari delicioasa plăcintă de dovleac cu mere pe pagina următoare!
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter