REŢETE: Ciorbă de dovlecei

De Libertatea pentru femei, pe

Iată cum să prepari o reţetă de ciorbă delicioasă cu dovlecei, ardei şi ceapă verde, care să îţi aducă aminte de primăvară.
Ingrediente
►3 dovlecei
►un ardei verde
►un ardei capia
►o legătură ceapă verde
►1-2 linguriţe ulei
►6 roşii
►3 morcovi
►sare
►un praf de piper
►mărar
►pătrunjel verde
1. Se spală toate legumele, se curăţă de coajă şi de seminţe, acolo unde este cazul, apoi se toacă rondele şi cubuleţe, în funcţie de preferinţe, mai puţin roşiile. Se pun legumele în oală cu uleiul şi se călesc câteva minute.
2. După ce s-au înmuiat, se adaugă sare şi piper şi aproximativ 2 litri de apă.  Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă, la foc potrivit.
3. În acest timp, se spală roşiile, se opăresc, se decojesc, se taie cubuleţe şi se zdrobesc cu blenderul. Sucul de roşii se toarnă în ciorbă şi se lasă să fiarbă în câteva clocote.
4. Se alege verdeaţa, se spală şi se toacă mărunt. După ce s-au fiert dovleceii, se mai adaugă sare şi piper, verdeaţa tocată mărunt şi se serveşte cu smântână sau iaurt proaspăt.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter