REŢETE: Supă de pui cu mazăre

De Libertatea pentru femei, pe

Supele clare, de pui sunt numai bune toamna, când răcelile ne ţin la pat. În plus, cei mici adoră supa de pui, iar boabele vesele de mazăre le vor da un motiv în plus să mai ceară o porţie.

► Ingrediente
► un piept de pui
► 100 g mazăre
► 3 morcovi
► 2 cepe
► o ţelină mică
► o rădăcină pătrunjel
► o rădăcină păstârnac
► un ardei verde
► un ardei roşu
► 2-3 căţei usturoi
► o lingură unt
► 150 g tăiţei
► 2-3 boabe de piper
► sare

► Preparare:
1. Se fierbe carnea în apă cu o linguriţă de sare, 2-3 boabe de piper şi 2-3 căţei de usturoi.
2. Se curăţă legumele, se spală şi se adaugă în supă. Se acoperă cu capac şi se lasă să fiarbă la foc moderat.
3. După ce au fiert, se scot legumele şi pieptul de pui. Mazărea se fierbe în alt vas.
4. Separat, se fierb tăiţeii, apoi se adaugă în supă împreună cu morcovii tăiaţi rondele, mazărea şi pieptul de pui tăiat cubuleţe. Se mai pun unt şi sare, după gust. Se dă într-un clocot şi apoi se ia de pe foc.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter