Reţete raw: Tort pasiune cu ciocolată, mango şi susan fără foc

De Diana Zagrean, pe

Un tort delicios şi complex, numai bun pentru zilele de vară pline de pasiune. Pentru că este raw, nu trebuie să vă faceţi griji de arşiţă şi pentru că nu conţine nuci, ar putea fi bun şi pentru unii alergici. Iată ce bunătate de tort pasiune cu ciocolată, mango şi susan fără foc vă propunem azi.
Ingrediente crustă
1 ceaşcă curmale fără sâmburi înmuiate în apă
¼ ceaşcă seminţe de cânepă (nedecorticate)
1 ceaşcă seminţe de dovleac
1 ceaşcă răzuitură de cocos
Sare roz de Himalaya
¼ linguriţă esenţă virgină de vanilie
1 lingură mesquite
Amestecaţi seminţele de dovleac şi cocosul răzuit în blender până obţineţi o făină fină. Apoi adăugaţi restul ingredientelor şi amestecaţi până obţineţi o pastă omogenă. Presaţi pasta într-o formă de prăjitură şi daţi deoparte, eventual la rece.
Ingrediente cremă de mango şi ciocolată
½ ceaşcă ulei de cocos virgin topit
½ ceaşcă curmale fără sâmburi şi înmuiate
1-2 ceaşcă apă pură pentru pasta de curmale
3 linguri cu vârf de pudră de roşcove (puteţi folosi şi cacao organică)
2 linguri pudră mesquite
4 linguri pudră Lucuma
2 prafuri de sare Himalayană
¼ lingură de vanilie
1 ceaşcă lapte de cocos (dacă îl preparaţi în casă aveţi nevoie doar de o nucă medie)
1 lingură pastă tahini raw
2 linguriţe zeamă de lime (lămâie verde)
1 linguriţă lecitină din floarea soarelui
Realizaţi pasta de curmale prin pasarea acestora cu puţină apă într-un blender sau robot de bucătărie. Amestecaţi toate ingredientele de mai sus într-un castron, împreună cu pasta de curmale, până obţineţi o delicioasă pastă de ciocolată şi susan. Turnaţi crema astfel obţinută peste crustă şi daţi la frigider câteva ore.
Reţete raw: Tort pasiune cu ciocolată, mango şi susan fără foc
Ingrediente capac din fructe
2 fructe de mango mari şi coapte
2 bucăţi amri de fructul pasiunii
Flori comestibile, pentru décor (de exemplu lavandă)
Tăiaţi fructul de mango cubuleţe şi marinaţi cuburle în conţinutul fructului pasiunii. Aplicaţi marinata peste crema răcită a tortului şi decoraţi cu flori de levănţică.
Poftă bună!
Foto: Facebook
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter