Reţete raw: Tarta cu caramel şi smochine fără foc

De Diana Zagrean, pe

Smochinele sunt dulci, aromate şi au o consistenţă minunată. Iată o reţetă de tartă sofisticată, cu caramel şi smochine fără foc.
Ingrediente crustă:
2 ceşti migdale înmuiate şi curăţate de coaja
½ ceaşcă ulei de cocos
1/3 ceaşcă sirop de agave
½ linguriţă sare
Amestecaţi toate ingredientele într-un blender. Presaţi aluatul astfel obţinut într-o formă de tartă. Daţi la rece şi lăsaţi să se întărească peste noapte.
Ingrediente cremă:
1 ceaşcă curmale fără sâmburi înmuiate
2 smochine proaspete
½ ceaşcă ulei de cocos
½ ceaşcă unt de migdale
4 linguriţe sirop raw de arţar sau agave
4 linguriţe pudăr de cacao raw
Un praf de sare
Înmuiaţi curmalele timp de 24 ore şi amestecaţi într-un blender împreună cu restul ingredientelor pentru cremă. Dacă amestecul este prea gros, adăugaţi puţină apă râmasă de la curmale. Întindeţi crema peste aluatul de tartă. Ornaţi cu câteva smochine tăiate în sferturi. Daţi la rece şi serviţi cu suc de fructe natural.
Poftă bună!
Foto: Facebook
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter