Reţete raw: Clătite cu frişcă şi fructe, fără foc

De Ileana Voicu Ghinea, pe

Trebuie să vă spun un secret. De la orice mă pot abţine, mai puţin de la clătite. Când îmi amintesc cât de aromate sunt şi cât de multe combinaţii de dulceaţă, gem, ciocolată se pot face, jur că nu mă pot abţine.
Până mai ieri, însă, întrebarea era dacă pot face clătite şi în varianta raw. M-am gândit, m-am tot gândit, am încercat tot felul de combinaţii şi până la urmă am reuşit. Am făcut nişte clătite raw minunate.

Ingrediente:

Ca să preparaţi smântâna aveţi nevoie de 1 cană de nuci caju, înmuiate 2 ore în apă. În plus, nu uita că ai nevoie de o jumătate de cană de apă, 1 linguriţă de zeamă de lămâie, un sfert de linguriţă de sare şi un sfert de lingură de pudră de prebiotice.Toate ingredientele se mixează, iar când totul devine o pastă se toarnă într-un bol care, iniţial, se lasă 12 ore la temperatura camerei şi alte 24 la frigider.

Clătitele se prepară din 220 pulpă de mango, 1 cană de făină de in, 1 lingură zeamă de lămâie, 1 vârf de cuţit de sare, 1 lingură de zeamă de lămâie. Toate acestea se mixează până se transformă într-o pastă fină care, mai apoi, se tornă pe hârtie de copt în strat subţire şi se pun la deshidratat 4 – 5 ore dacă aveţi aparat, dacă nu pe calorifer până când ajung la consistenţa unei clătite normale.

De aici încolo lucrurile sunt simple, În ceea ce prveşte umplutura, poţi face alegerile pe care ţi le doreşti în funcţie de gust. Poţi merge pe fructe de pădure amestecate la blender cu smântână, poţi merge pe fructe confiate făcute, de asemenea, pastă, poţi pune sos de ciocolată – cacao şi miere. Aşadar combinaţiile sunt multe, alegerile sunt individuale.

Poftă bună!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter