Reţete raw: Cheesecake cu portocale, nuci pecan şi rodie fără foc

De Diana Zagrean, pe

Reţetă complexă, dar atât de gustoasă că nici nu vă veţi aminti că este făcută fără foc şi numai cu ingrediente naturale. Dacă vreţi să impresionaţi la o petrecere, încercaţi acest cheesecake cu portocale, nuci pecan şi rodie fără foc.
Ingrediente crustă pecan:
2 ceşti nuci pecan
1/3 ceaşcă curmale fără sâmburi
1 linguriţă ghimbir ras
½ linguriţă vanilie
Amestecaţi toate ingredientele într-un blender şi presaţi pasta obţinută într-o formă de tartă. Daţi la frigider până este gata crema şi gemul de merişor.
Ingrediente cremă de portocale:
3 ceşti felii de portocale
2 ceşti alune caju
½ ceaşcă sirop de arţar sau agave
6 picături sirop stevia
2 linguri suc de lămâie
1 linguriţă coajă rasă de portocală
1 linguriţă extract vanilie
5 picături ulei esenţial portocale
Un praf de sare de Himalaya
½ ceaşcă ulei de cocos topit
2 linguri unt de cacao topit
Amestecaţi toate ingredientele, mai puţin uleiul şi untul într-un blender, până obţineţi o pastă moale. Adăugaţi şi restul ingredientelor şi mai amestecaţi puţin. Turnaţi crema de cheesecake peste crustă şi daţi la frigider pentru 8 ore sau 4 ore la congelator.
Ingrediente gem de merişor:
2 ceşti merişor rehidratat sau proaspăt
½ ceaşcă suc de portocale
2 linguri pudră de rodii
5 picături sirop stevia
2 linguriţe sirop de arţar
2 linguriţe suc de lămâie
2 linguri seminţe chia
Arome, după gust
Amestecaţi toate ingredientele, mai puţin seminţele de chia şi fructele de goji într-un blender. Adăugaţi seminţele de chia şi amestecaţi cu o furculiţă, alături de goji. Daţi la rece.
Poftă bună!
Foto: Facebook
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter