Reţete raw: Budincă de ciocolată cu fructe de pădure fără foc

De Diana Zagrean, pe

Seminţele de Chia fac o budincă delicioasă, iar atunci când le combini cu fructele de pădure, şi nucile de macadamia sau pecan, rezultatul este incredibil. Iată cum să faci o budincă de ciocolată cu fructe de pădure fără foc.
Ingrediente crustă:
1 ceaşcă curmale
1 ceaşcă nuci (macadamia, pecan sau româneşti)
½ linguriţă extract raw vanilie
Un praf de sare de mare sau Himalaya
Scoateţi sâmburii şi lăsaţi curmalele la înmuiat. Râşniţi nucile până obţineţi o făină fină. Dăugaţi restul ingredientelor şi procesaţi până obţineţi o pastă omogenă. Presaţi aluatul într-o formă de tartă şi daţi la rece.
Ingrediente cremă de ciocolată şi fructe de pădure:
1 ceaşcă fructe de ădure
3 linguri de sirop de agave sau miere
2 linguri de seminţe de Chia
Jumătate de banană
2 linguriţe pudră cacao sau roşcove
Esenţă de vanilie, coajă de lămâie sau alte arome
Amestecaţi toate ingredientele într-un blender. Turnaţi crema obţinută peste crustă şi presăraţi câteva fructe întregi deasupra, ca décor. Daţi la rece peste noapte.
Poftă bună!
Foto: Facebook
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter