Reţete cu peşte de Florii. Vezi ce poţi să găteşti pentru familia ta

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Luni, 22 iunie 2020, 15:37

Duminica Floriilor înseamnă reţete delicioase cu peşte, care face bine la inimă şi este o mâncare uşoară, de dezlegare. Vezi ce bunătăţi poţi să prepari de Florii.

Macrou picant

Pentru 2 persoane – preparare: 45 minute – coacere: 30 minute

► 4 macrouri
► 4 căţei de usturoi
► 1 ardei iute
► zeama de la 1 lămâie
► 1 linguriţă de pătrunjel tocat
► 1 linguriţă de chimen măcinat
► ghimbir, cuişoare (câte un vârf de cuţit)
► 5 linguri de unt
► 1 lămâie (pentru decor)
► sare

►Se spală macrourile complet şi se usucă. Se stropesc cu suc de lămâie şi se lasă  deoparte timp de 15 minute.
► Se toacă mărunt usturoiul curăţat şi se pune într-un castron. Se adaugă ardeiul iute tăiat mărunt, pătrunjelul, chimenul, ghimbirul, cuişoarele şi sarea. Se amestecă totul.
► Se taie macroul pe lateral şi se umple cu pasta preparată. Se pune peştele în tigaie şi se lasă la prăjit timp de 30 de minute, la temperatura de 160ºC.
►Se ornează cu lămâie.

Dacă îți place macroul afumat poți face o delicioasă pasta de peste!

File de șalău în crustă de nuci

► Ingrediente
► 8 bucăți filé de șalău
►sare ►150 g nuci
►o linguriță ulei de măsline
►2-3 linguri pesmet
►o linguriță zahăr
►o linguriță oțet balsamic
►2 dovlecei
►100 g cașcaval
►2 cepe roșii
►un praf boia iute
►piper

► Preparare:
1. Se spală dovleceii, se taie rondele, se condimentează cu sare, boia și piper și se pun într-o tavă unsă cu ulei. Se coc la 160°C. Se taie nucile mărunt.
2. Se amestecă oțetul balsamic cu pesmetul până se obține un sos cu care se ung bucățile de pește. Pe deasupra se presară nucile. Se bagă în cuptor și se rumeneşte.
3. Se taie ceapa și se caramelizează într-o tigaie. Se adaugă zahăr și boia și se dă deoparte să se răcească. Şalăul în crustă se serveşte cu dovlecei şi ceapă.

Peşte cu migdale şi verdeaţă

Timp de preparare: 40 minute
Timp de coacere: 20 minute
Ingrediente (pentru 4 porţii)
4 bucăţi de păstrăv
o lămâie
o legătură pătrunjel
o legătură mărar
2 linguri de făină
100 ml ulei
50 g migdale tocate sau pisate
sare
piper
1. Peştii se curăţă de solzi, branhii şi intestine, apoi se spală cu apă rece şi se lasă la scurs. Se stropesc la interior şi exterior cu zeama de la o lămâie, se condimentează cu sare şi se lasă la rece 10 – 15 minute.
2. Între timp se curăţă verdeaţa, se spală şi se toacă mărunt. Fiecare peşte se umple cu verdeaţă, se dă prin făină şi apoi se prăjeşte pe ambele părţi în ulei încins. Se pun într-un vas termoizolant şi se ţin în cuptorul încins 10 – 15 minute.
3. Într-o tigaie încinsă cu puţin ulei se prăjesc migdalele, apoi se presară în vasul cu peşti şi se mai lasă încă 5 minute. Se servesc cu lămâie şi garnituri de legume.
Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter