DESERT: Tort de ciocolată cu cremă de castane ca să scapi de varice

De Diana Zagrean, pe

Mod de preparare tort de ciocolată:
Se încălzeşte cuptorul la 190 de grade. Puneţi laptele la fiert, împreună cu ciocolata. Până se omogenizează amestecul pe foc, separaţi gălbenuşurile de albuşuri.
Bateţi albuşurile spumă cu un praf de sare, adăugaţi zahărul şi bateţi tare cu mixerul, până ce albuşurile devin sticloase.
Separat amestecaţi untul cu zahărul pudră, adăugaţi gălbenuşurile şi amestecaţi bine. Adăugaţi ciocolata cu laptele după ce s-au răcit bine şi amestecaţi din nou.
Adăugaţi făina şi praful de copt, apoi pudra de cacao, până obţineţi o cremă consistentă şi colorată după gust.
La final amestecaţi şi albuşurile bătute spumă, cu grijă cu o lingură (nu cu mixerul sau telul, pentru a nu sparge bulele de aer). Astfel, blatul de tort va fi mai pufos.
Coaceţi circa 45-50 de mintue şi încercaţi la final cu o scobitoare dacă este bine făcut.
Încearcă şi reţeta noastră de Tartă cu caise şi nuci pentru scăderea colesterolului

Mod de preparare cremă de castane:
Amestecaţi cu mixerul piureul de castane cu untul până la omogenizare şi adăugaţi, după gust, esenţe de vanilie sau rom.
Tăiaţi blatul şi însiropaţi cu puţin sirop de zahăr cu cacao şi esenţă de rom dacă este necesar. Aplicaţi un strat de cremă la mijloc şi unul deasupra.
Ornaţi cu castane fierte sau coapte şi curăţate şi nucă măcinată.
Poftă bună!
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter